Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Egy ilyen fénycső alkalmas...

Egy ilyen fénycső alkalmas akváriumi használatra?

Figyelt kérdés

[link]

Ehhez be lehet szerezni páramentes foglalatot? Nem én fogom megcsinálni hanem villanyszerelő ismerős hál' istennek. Csak gyári tetőbe ezt tudom beépíteni mert ez hosszúságban is jó és wattban is. Szerintetek?

2011. jan. 25. 18:17
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:

Nem a legjobb...

Sem a színvisszaadása, sem a színhőmérséklete. Se halakhoz, se növényekhez nem túl jó választás, de azért van ennél rosszabb is.

Hogy van e hozzá páramentes foglalat nem tudom, ilyenekre sose figyeltem, mindig sima foglalatot használtam, és semmi bajom nem volt.

2011. jan. 25. 18:25
 2/19 anonim ***** válasza:
Ez tulajdonságaiban (teljesítmény, színmelegség) tökéletes, de csak 40 cm hosszú. Tehát egy kicsi akvárium fölé nagyon jó, nagyobbra viszont gazdaságosabbak a fénycsövek (ugyan itt találsz megfelelőt). Nem tudom, hogy ehhez létezik-e páramentes foglalat, de szilóval egyszerűen páramentesíthető.
2011. jan. 25. 18:26
 3/19 anonim ***** válasza:
Murr! Azért ennél tökéletesebbet is el tudok képzelni, főleg színhőmérsékletben. :)
2011. jan. 25. 18:29
 4/19 anonim ***** válasza:
De miért? 6000-10000 között van a legtöbb növényes cső színmelegsége, de Platypus például a 3000 körülit is használja ahogy kivettem a szavaiból. Én is használtam már energiatakarékos izzót világításra, nekem nem volt vele problémám. De hülyeséget nem akarok mondani, csak fejtsd ki, hogy mi nem tetszik benne.
2011. jan. 25. 18:33
 5/19 anonim ***** válasza:
keress 3600 és 6000 kelvin-fok (nappali fény) közötti színhőmérsékletűt. (az amit linkeltél, nagyon hideg (kék színű) k.fénycső)
2011. jan. 25. 18:34
 6/19 A kérdező kommentje:
Ahhhhhhh megnyugottam azt hittem azt fogjátok mondani hogy semmiképpen. Az nem baj hogy kicsi mert 2-t teszek a 80centis akvim fölé a gyári tetőbe plusz egy 18W-ost kicserélek növényes rózsaszínné a másik 18-as marad. Így összeségében lesz benne 2x18W+2x36W 112literre
2011. jan. 25. 18:35
 7/19 A kérdező kommentje:
de ez 8000 K-s tehát pont a legjobb kategóriában van nem???
2011. jan. 25. 18:35
 8/19 anonim ***** válasza:
Igen, jó a 8000K-s. :)
2011. jan. 25. 18:41
 9/19 Platypus ***** válasza:

Igen, én 3000K-s Hagen FloraGlot használok. Ha megnézitek a különböző márkák növényes csöveit, akkor azt fogjátok látni, hogy minden létező színhőmérsékletben vannak, és mindegyik jobb a növényeknek mint a hagyományos csövek. Ennek az az oka, hogy a színhőmérséklet elsősorban a piros és a kék fény egymáshoz viszonyított arányától függ, a növényeknek meg az számít, hogy a piros és a kék fény milyen arányban fordul elő a többi hullámhosszhoz képest. Ez nem tudom mennyire lett érthető.

A színhőmérsékletet annyiban érdemes figyelembe venni, hogy a hagyományos csövek közül a hideg fehérek használhatóak(6500+), mert azokban legalább a kék fény aránya magas. A meleg fehérben viszont leginkább sárga van, és se a vörös, se a kék nem kiemelkedő. Ezért ezek nem alkalmasak. A növényes csövekben viszont a növényeknek legszükségesebb kék és vörös van nagy mennyiségben (ezért lila vagy rózsaszín a fényük), a színhőmérsékletük viszont nagyon változó emellett.

2011. jan. 25. 19:00
 10/19 A kérdező kommentje:
már csak azt kéne kitalálni vhogy hogy hogyan köttessem be hogy páramnetes legyen és nem is tudom hogy ehhez foglalatot honnan lehet szerezni
2011. jan. 25. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!