Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Akváriumi csigákat lehet...

Akváriumi csigákat lehet befőttes üvegben tartani?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

[link]

Ilyen csigából van egy csomó az akváriumaimban. Ha 1-2 darabot beletennék négyzet alapú befőttes üvegbe egy kis akváriumi aljzattal és etetném őket, szerintetek megmaradnának? Növényt is tudok bele tenni, meg gondoltam a tetőre apró lyukakat lehetne csinálni.

Mi a neve ennek a csigának amúgy?

Köszi a válaszokat!

2011. jan. 23. 10:31
 1/5 Platypus ***** válasza:
100%

Jövevény húlyagcsiga - Physella acuta

Nekem van egy 5 literes akváriumom, amiben ilyeneket tartok és némi mohát. Ha elég fényt kap, akkor egy hasonló méretű befőttesüveg is működhet, bár az akváriumnak nagyobb a felszíne, ezért több oxigén jut a vízbe.

2011. jan. 23. 10:40
 2/5 anonim ***** válasza:

Persze, hogy tarthatsz. Nekik még négyzet alapúra sincs szükségük, mert nem halak. Néha főzz egy kis salátát, cukkinit nekik, szeretik. Kb 5cm.es darabot. Nagyon hamar szaporodnak. Ha lehet, amikor vizet cserélsz (hetente, 2hetente), akkor olyan vizet adj nekik, ami állt egy napig.

Ez egy közönséges csiga, sokan nem is szeretik, mert kárt tesz az akváriumi növényekben. Ha szereted a vízicsigákat, inkább vegyél állatkereskedésben almacsigát. Kb 500Ft. És mutatós. Csak míg a másik olyan kicsi marad, az almacsiga akár 7cm átmérőjűre is megnőhet.

2011. jan. 23. 10:44
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Akkor azt hiszem megpróbálom. Almacsigám még régen volt egyszer, de sajnos a halak betegek lettek, és a csiga elpusztult a gyógyszertől. Nemrég akartam venni, de pont nem volt az állatkereskedésben.
2011. jan. 23. 11:03
 4/5 anonim ***** válasza:

Semmilyen kárt nem tesz a növényekben, rengeteget tartok belőle. Ellenben almacsigával már jártam pórul, pedig elvileg nem lett volna szabad.

Befőttesüvegben tarthatod, ritkításkor én is abban szoktam egy ideig. 2-3 naponta cserélned kell rajtuk a vizet, mert meg tudnak fulladni, sajnos jártam már így, mikor megfeledkeztem róluk. Az üveget nem kell lefedned, nem fognak elmászni. Kimennek teljesen a víz felszínéig, kicsit ki is másznak, de tovább nem mennek.

2011. jan. 23. 13:16
 5/5 anonim válasza:
Én már tartottam csigát befőttben sokáig élt aztán kipurcant,azt hiszem nem megfelelően ápoltam.
2011. jan. 29. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!