Akváriumi csigákat lehet befőttes üvegben tartani?
Ilyen csigából van egy csomó az akváriumaimban. Ha 1-2 darabot beletennék négyzet alapú befőttes üvegbe egy kis akváriumi aljzattal és etetném őket, szerintetek megmaradnának? Növényt is tudok bele tenni, meg gondoltam a tetőre apró lyukakat lehetne csinálni.
Mi a neve ennek a csigának amúgy?
Köszi a válaszokat!
Jövevény húlyagcsiga - Physella acuta
Nekem van egy 5 literes akváriumom, amiben ilyeneket tartok és némi mohát. Ha elég fényt kap, akkor egy hasonló méretű befőttesüveg is működhet, bár az akváriumnak nagyobb a felszíne, ezért több oxigén jut a vízbe.
Persze, hogy tarthatsz. Nekik még négyzet alapúra sincs szükségük, mert nem halak. Néha főzz egy kis salátát, cukkinit nekik, szeretik. Kb 5cm.es darabot. Nagyon hamar szaporodnak. Ha lehet, amikor vizet cserélsz (hetente, 2hetente), akkor olyan vizet adj nekik, ami állt egy napig.
Ez egy közönséges csiga, sokan nem is szeretik, mert kárt tesz az akváriumi növényekben. Ha szereted a vízicsigákat, inkább vegyél állatkereskedésben almacsigát. Kb 500Ft. És mutatós. Csak míg a másik olyan kicsi marad, az almacsiga akár 7cm átmérőjűre is megnőhet.
Semmilyen kárt nem tesz a növényekben, rengeteget tartok belőle. Ellenben almacsigával már jártam pórul, pedig elvileg nem lett volna szabad.
Befőttesüvegben tarthatod, ritkításkor én is abban szoktam egy ideig. 2-3 naponta cserélned kell rajtuk a vizet, mert meg tudnak fulladni, sajnos jártam már így, mikor megfeledkeztem róluk. Az üveget nem kell lefedned, nem fognak elmászni. Kimennek teljesen a víz felszínéig, kicsit ki is másznak, de tovább nem mennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!