Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Eső víz jó az akváriumba? Mit...

Eső víz jó az akváriumba? Mit kell vele tenni?

Figyelt kérdés

én kérdeztem az elöbbi kérdést is csak gondoltam külön irom mert nem biztos hogy arra a kérdésre visszatértek már:)

Na szóval ez arról jutott eszembe hogy tegnap esett az eső és volt kint edény amibe beleesett. Halottam már hogy az is jó aksiba. De mit kell vele csinálni, leszürni?felforralni? Ha csak eső vízzel töltöm fel az jó? állni kell hagyni?

2011. jan. 20. 10:43
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem igazán tanácsos esővizet használni. Sajnos manapság annyira szennyezett a víz, hogy az valami borzasztó. Ahogyan hullik az esőcsepp, keresztül a poron és szmogon, rengeteget megköt belőle. Vízlágyítás céljából jobb az ioncserélt víz, de sem ezt, sem az esővizet nem használhatod magában, hanem keverve a csapvízzel. Ilyen esetben már fontos, hogy legyenek otthon víztesztereid, hogy be tudd állítani a megfelelő paramétereket. A csapvíz forralása is lágyít egy keveset a vizeden, ez is elég lehet. Milyen halaknak és milyen akváriumról van szó?
2011. jan. 20. 10:52
 2/5 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, esővizet még nem használtam, de ha azt nézem, hogy a barátomék kinti tavába is az esik, akkor jó az, mert ott is élnek a halak, nagy aranyhalak vannak benne.

Talán annyit csinálnék, hogy átszűrném egy mosogató szivacson.

2011. jan. 20. 11:05
 3/5 A kérdező kommentje:

2anci,6baltahasú lazac,10 rézlazac,10parázslazac, 6 páncélosharcsa, és egy hím betta.126l aksi.

Csak azért kérdeztem mert valahol hallottam vagy olvastam hogy eső vízzel is fel lehet tölteni az aksit, meg ilyen kút vízzel. De akkor inkább maradok a csapvíznél.

2011. jan. 20. 11:08
 4/5 gfero ***** válasza:
én használom az eső vizet de csak akkor lehet felfogni a vizet ha legalább 1-2 órája esik rendesen mert addig letisztul utána meg át kel szűrni .de nagy városokba nem ajánlatos .ikráztató medencékbe nagyon jó
2011. jan. 20. 11:18
 5/5 anonim ***** válasza:
Igen, ezek némiképp indokolják a víz lágyítását, de elvannak csapvízben is. A kútvíz teljesen rossz ötlet, nagyon kemény és még emberi fogyasztásra is alkalmatlan. Kerti tavat szoktak tölteni vele, hát kockázatos. (nehézfémek, műtrágya, permetszerek, stb.)
2011. jan. 20. 11:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!