54 literes akváriumba milyen növényt ültessek?
Újra beindítanám az 54 literes akváriumomat :)
Nos olyanra gondoltam hogy 25 cm-nél ne nagyon legyen hosszabb teljes terjedelmében a növény :) Nem szeretném ha túlnőne.
Saját tapasztalataitok alapján milyeneket ajánlotok?
Szeretném ha lenne benne "bőven" növény persze az akvárium méretéhez képest bőven :) Semmi drága fajtára nem gondoltam :)
60*30*30-as sablon az akvárium.
A talajom 2-4mm-es csiszolt kavics. Az alá érdemes valamilyen táptalajt tenni? Régen nem volt és az akori növényeim jól elvoltak :)
A csiszolt kavics nem nagyon kedvez a gyökereknek, még a sima bazalt vagy a nagyszemű kvarchomok is jobb. Táptalajt nem fetétlenül kell használni, én például csak tablettákat rakok időnként a növényeim tövéhez.
Ideális növények erre a méretre: Microsorum "widelov", Anubias nana és petite, gömbalga, Marsilea, Pogostemon, Cryptocorine wendtii, nevillii és parva, Najas fajok, riccia lekötözve, egyéb mohák
Nagyon szép kisméretű növény még a két Hemianthus faj, az egyikből csodaszép gyepet, a másikból bokrot lehet nevelni. Viszont ezek nagyon fény- és tápanyagigényes fajok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!