Mit kell tenni a szaporulattal, miután felnőnek?
Figyelt kérdés
Ha például egy guppinak van akár 30-40 kicsinye, azt mind felnevelitek? És ha felnőttek, akkor mit csináltok velük, ha amúgy nem szeretnétek több halat? (nem egészen így akartam feltenni a kérdést, de csak így engedte)2011. jan. 13. 19:26
1/12 anonim válasza:
Általában akkor illik elevenszülők tartásába fogni, ha tudsz mit kezdeni a szaporulattal.
2/12 anonim válasza:
Én anno,kisállat kereskedésben dolgoztam.Hozzánk elég gyakran hoztak halakat,teknősöket,stb. Szívesen át is vettük őket,de pénzt azt nem fizettünk érte,hanem X összeget eleségben adtunk oda.
3/12 A kérdező kommentje:
Nem csak az eleven szülőknek lesznek kicsinyeik... Komolyan érdekelne a dolog, hogy mások mit csinálnak a szaporulattal. Kereskedésbe nem szívesen hordanám őket, nehezen tudnám megoldani. Egyébként semelyik szakirodalomban nem olvastam róla, hogy az egyes fajta csoportok milyen gyakran ívnak egyáltalán?
2011. jan. 13. 19:42
4/12 anonim válasza:
Nálam akaratom ellenére maradt meg rengeteg kishal, sok volt a bújkáló és növény garnélák miatt. Így rendszeresen elajándékoztam őket. Eleségnek is keresték, nagyhalasok, teknősösök. Ha nem akarsz kicsiket, hagyd társasban, remélhetőleg megeszik a halaid (és ezt nem kegyetlenségből mondom, de havonta halanként 30 kicsi rengeteg).
5/12 anonim válasza:
Azok, akik ívnak nem szoktak túlszaporodni, mert az ikrákat könnyebb megenni mint a fejlett kishalakat. Ez alól az anci mondjuk kivétel lehet. Belőle csak nőstényeket kell tartani, ha nem akarsz porontyokat. Ha mondjuk sügérek ívnak, az eladható. Az ívásuk gyakoriságáról rengeteg szakirodalom van.
6/12 A kérdező kommentje:
Őszintén szólva Én is arra gondoltam, hogy nem fogom őket elkülöníteni, mikor ellenek, és a többiek majd megeszik a kicsiket. Csak arra gondoltam, hogy etikátlannak tartjátok a dolgot. Köszi Murr, megnyugtattál. Ez volt az utolsó dolog, ami miatt még volt bennem némi félsz. :)
2011. jan. 13. 19:49
7/12 A kérdező kommentje:
Hát, itt nem írtatok róla, amit Én vettem 2 akvaristás könyv, abban meg nem volt szó róla. :)
2011. jan. 13. 19:50
8/12 Platypus válasza:
A könnyen szaporodó halakból akkora a túlkínálat, hogy senkinek se kellenek. Kivéve persze azokat, akik feletetni akarják a halakat valamivel.
A különlegesebb fajok szaporulatát el lehet adni, de azok azért különlegesek, mert a szaporításukhoz hozzáértés kell.
Az átlagos guppiivadékkal nem lehet mit kezdeni, általában a kereskedésekben se veszik be, mert tartanak a fertőzésektől, és mind keverékek, amik elég szerényen néznek ki a tiszta törzsből származó guppikhoz képest. Szerintem a legjobb megoldás, ha csak hímeket tart az ember.
9/12 anonim válasza:
De azt sem írtad, milyen halról van szó:) Ha guppiról például, annak 5 hetente születik 30 kicsinye. A természetben ezekből jó, ha 1-2 megmarad. Én azt tartom etikátlannak, hogy egyesek 20-30 literes akváriumban tartanak halat, de azért nevelik befőttesüvegben a kicsiket. Minek?
10/12 A kérdező kommentje:
Jah, úgy nincs konkrét faj, amelyiknél érdekelne, csak furcsálltam, hogy hetek óta átolvasom a legtöbb kérdést, és valahogy nem merül fel a halak ívásának és szülésének, ikrázásának gyakorisága. Megvettem a "Tökéletes akvárium" c könyvet az Alexandrába. Abban csak hogyanról írnak, de a gyakoriságról egyáltalán nem.
2011. jan. 13. 20:10
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!