Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mindenképp kell vízkezelőszer?

Mindenképp kell vízkezelőszer?

Figyelt kérdés

120 literes akvárium,halak vegyesen,8db kiscserepes növény,Aprószemű szürke talaj,2*17w-os világítás.

Az antiklórtól zavaros a vizem és a metilénkéktől is az 1/3-os vízcserénél.Amikor félévente nagytakarítom akkor nagyon szép a víz.Nem értem.Legutóbb nem tettem semmit bele.De nem történt semmi baj.

2011. jan. 12. 00:53
 1/5 Platypus ***** válasza:

Erre a két szerre semmi szükség nincsen. A metilinkék eleve nem vízkezelő, hanem gyógyszer. Az antiklór meg nem szükséges, ha a cserevizet egy éjszakát állni hagyod.

Egy normális vízkezelő semlegesíti a nehézfémeket és az ammóniát is, azoknak több haszna van. Én JBL biotopolt használok, amikor beöntöm, akkor kristályosan csillogó szemcsék vannak benne, de pár perc alatt teljesen kitisztul.

Mellesleg a világításod nagyon gyenge egy ekkora akváriumhoz.

2011. jan. 12. 02:21
 2/5 gfero ***** válasza:
azért zavaros mert a metilén a hasznos bacikat is kiöli az aksiból emelet hószútávon árt a halak nyálkahártyájának is .én nem használok semmit egyik akváriumba se és mindegyik kristály tiszta .ha mégis akarsz valamit használni akkor tertra aqua safet vegyél
2011. jan. 12. 08:04
 3/5 anonim ***** válasza:
Bizony, nem akarom ismételni az előttem szólókat, a lényeg az, hogy ezek nélkül a szerek nélkül kellene próbálkozni, ha megoldódik a probléma, akkor rendben. Ami még hatalmas hiba: félévente nagytakarítás?! Nekem egy 70 literes akváriumom van ha jól emlékszem 3 éve nem nyúltam hozzá (persze a heti rendszeres vízcsere megvan, de a halakat azóta nem vettem ki), mégis kristáyltiszta a víz. Ha a szerek nélkül nem oldódik mega probléma, akkor talán a szűréseddel van baj. Milyen a szűrőd és milyen halakat tartasz?
2011. jan. 12. 10:30
 4/5 A kérdező kommentje:

[link]

Itt vannak a felső sorban a levegőztetők.aqarel,fanfilter.Most vettem 150 litereshez valót,hogy inkább egy teljesítménnyel nagyobb legyen benne mert 2 naponta megállt a hozzávaló levegőztető.Anci,guppy,molly,xyfo,Betta,rasbora,csigaevő botia (tigris csíkos).

2011. jan. 12. 11:32
 5/5 A kérdező kommentje:
4 éve halazom,nem igazán szokott lenni semmi gond.Most is 170db ancim lett (külön aksiba)...már 4 hónaposak.Igazából már minden örömöt megkaptam tőlük amire vágytam,imádom őket.Egy tapasztaltabb ismerősöm nekem 2 heti 1/3-os vízcserét mondott,és fél éves vagy éves nagytakarítást.Mindenki mást mond így nehéz.Köszi minden választ.
2011. jan. 12. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!