A jávai moha hozzá tud tapadni valamihez vagy mindenképp kötözni illetve hálózni kell?
Mattenfilterre szeretném futtatni,valahol azt olvastam,hogy be kell szorítani a szivacs és az üveg közé egy csomót és viszonlag jól odanő,de nekem nő minden irányban csak a szivacsra nem.
Odakéne közöznön,vagy mi?
Arra gondoltam készítek valamit amit bele tudok szúrni a szivacsba és azzal rögzítem több csomóban.
Dryvit háló jó erre a célra, én most fogom beszerezni, azonos projekten dolgozunk :)
Damillal is próbáltam kötözgetni, de az macerás, viszont ami rajta van a szivacson, az már valamennyire hozzánőt, nehéz leráncigálni róla.
Hát zöld színű krumplis szákom éppen akad itthon.
Viszont én arra gondoltam,hogy legfelül odarögzítek egy sort ami végig éri a szivacsot és ahogy nő úgy hajlana le a szivacsra.
Próbáltam fordítva is,úgyhogy a szivacs aljához tettem egy csomót és arra gondoltam majd rátapad és felfut a fény utánn de inkább vízszintesen indult el.
Mivel 5 centivel szélesebb a szivacsom mint az akvárium így megvan hajolva a szivacs U alakban ez viszont kedvez annak,hogy damillal könyebben rögzítsem.,mert ha 5 centinként teszek egy damilt és mindenhohá szúrok be alá egy kevés mohát akkor elég gyorsan benövi majd és nem is fog látszódni.
Kész is vagyok a kötözéssel hozzákötőztem pár dologhoz még a mohát vasfához és a kövekhez.
Tényleg oda tud nőni az egyik kőbe belenőtt rendesen de csak akkor vettem észre mikor meghúztam és elszakadt.
5 soron van damil és alatta moha vagyis jobban mondva körben rátekertem a mohát a damilra így biztos ott marad.
Én damillal tekertem vasfára, meg fűzfa ágra, de amit az ágra tekertem az jobban nő, mer minden irányba tud nőni, az ágon körben. Abból lett eddig a legnagyobb dzsumbuly.
Szivacsra még nem próbáltam rakni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!