Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mi az a parakilles kezelés?

Mi az a parakilles kezelés?

Figyelt kérdés
Az akváriumomba a boltos választott 4 db dániót, végül megtudtam, hogy pink dániók. Az egyiknek meg van tépázva a farka, azt ajánlották nem ártana neki egy parakilles kezelés és hogy fél évig csak azzal foglalkozzak, hogy egészséges akváriumot fenntartsak. Ehhez szükségem lenne egy szakkönyvre?
2011. jan. 3. 19:15
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Viszont kapni fogok egy nagyobb akváriumot, nagyszüleim mondták, hogy az ismerősüknek volt, de felrakták a padlásra és most jól kitakarítják és nekem adják ami állítólag ennél jóval nagyobb.
2011. jan. 3. 19:55
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

11 literesben tartod a 11 halat? Te jó szagú úr isten...ne haragudj, de ezt te is gondolhatod, hogy nagyon nem jó nekik. Ekkorában semmilyen állatot nem szabad tartani!!! Még garnéláknak is kell legalább 20, de inkább 30 literes. Ennyi halat legalább 54 literesben kellene tartanod...szerintem holnap az legyen az első dolgod, hogy elmész egy boltba és veszel egy 60 literes akváriumot, hozzá aljzatot (nem színes szart, hanem rendes kavicsot), élő növényeket, jó sokat, valamilyen gyökeret, 60 litereshez való szűrőt és fűtőt, meg persze világítást is. A levegőztetőd jó lesz bele. Hazamész, berendezed, feltöltöd vízzel, mindent bekapcsolsz és vársz másnapig, majd beleteszed a halakat a 11 liter vízzel együtt és imádkozol, hogy semmi bajuk nem lesz. De jobban járnál, ha visszavinnéd az összeset. Tudod az akváriumot nem úgy kell kezdeni, hogy megveszem rögtön a halakat és mehetnek is a vízbe. Be kell indítani mindent, várni 2 hetet és úgy mehetnek a halak. A neonhalból legalább 10 db-ot érdemes tartani, mert rajhalak. Azoknak meg már 50-60 literes akvárium szükséges. A dánióknak se ártana egy 50 literes, a guppinak sem, és persze mindennek megvan a megfelelő létszáma, mennyit tarthatsz minimum.

www.diszhal.info

www.akvarista.hu

Ezeket olvasgasd, még mielőtt halat vettél volna nem ártott volna utánanézned a dolgoknak. Csoda, hogy még élnek szegények.

2011. jan. 3. 19:57
 13/22 anonim ***** válasza:
Hát az tragikusan kicsi... Ebben maximum két, esetleg 3 neonhalat lehetne tartani, de Ők meg ennyien nem is érzik jól magukat. Tartsd meg ezt az akit karanténozásra, vagy hasonló szaporítósnak, vagy tudom is én, és sürgősen vegyél ennyi halhoz egy legalább 50 litereset. De ha már úgy is veszel, akkor nagyobb is lehet, mert biztos veszel majd még halat is. Egy akvárium nem nagy pénz, ha már úgy is megvan a többi berendezés.
2011. jan. 3. 19:57
 14/22 anonim ***** válasza:
A parakillt én ajánlottam, én úgy tudom jó uszonyrothadásra. De ahogy kiderült, ez itt a legkisebb probléma. Minnél hamarabb hozzátok el a nagyobb akváriumot, mert ebben napokig sem fogják kibírni. Az összképet elnézve egyébként egészségesnek tűnnek, csak az az egy tűnt ramaty állapotúnak, amit külön fényképeztél. Tehát a kezelés elhagyható, ha nem látsz más tüneteket, foszladozú úszókat, illetve ennek nem romlik az állapota.
2011. jan. 3. 20:06
 15/22 anonim ***** válasza:
Hát a halaidnak már nem lehet túl sok idejük, úgyhogy szerintem sürgesd meg azt a nagyobb akváriumot. Kezdd majd azzal, hogy megméred mekkora. A magasság mérésénél számold bele, hogy nem lesz színig az akvárium. Ha nincs meg legalább 50 liter, akkor ennyi halnak az sem lesz elegendő.
2011. jan. 3. 20:08
 16/22 A kérdező kommentje:
Hú. Hát én teljesen az eladóra bíztam magam a berendezésnél. Nagyon nem szeretném hagyni hogy az én tudatlanságom és fiatal türelmetlenségem miatt baja legyen a halaknak úgyhogy midnenképpen teszek valamit a jövőben az érdekükben. Nem gondoltam volna, hogy ilyen kis halaknak nem elég az ekkora akvárium, de hát ha mindent tudnánk nem lenne mit felfedezni. Eezen esetben sajnos ezt. Nagyon köszönöm a segítségeteket!
2011. jan. 3. 20:14
 17/22 anonim ***** válasza:

"Nem gondoltam volna, hogy ilyen kis halaknak nem elég az ekkora akvárium, de hát ha mindent tudnánk nem lenne mit felfedezni."

Ha utána olvastál volna, akkor tudtál volna róla. Ez nem biciklizés, hogy majd a magad kárán megtanulod hogyan kell. ez esetben szerencsétlen halak fizetik helyetted a tanuló pénzed.

2011. jan. 3. 20:21
 18/22 A kérdező kommentje:
Sajnálom, hogy nem vagyok olyan okos, Miss Okoska, hogy erre gondolhattam volna... Tévedni emberi dolog és most nem leszek öngyilkos, mert tévedtem. Sajnálom, azt ami történt és tenni is fogok ellene. De azért emiatt nem fogok hisztit csapni stb.
2011. jan. 3. 20:25
 19/22 anonim ***** válasza:
Nem Miss, hanem Mister :P :) Nekem amúgy mindegy, csak a halaidat sajnálom.
2011. jan. 3. 20:35
 20/22 A kérdező kommentje:
A Miss Okoskát magamra értettem. Hogy nem voltam Miss Okoska.
2011. jan. 3. 20:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!