Miért nem szabad parakill kezelés mellett enniük?
Figyelt kérdés
Nagyon kezdő vagyok még betegségek terén, sosem volt még beteg halam, jól vannak tartva, és nem volt eddig, gond most 2 darakóros, adtam megfelelő parakillt, de azt olvasom, hogy ne egyenek 6 napig.2011. máj. 30. 10:18
1/2 anonim válasza:
A koplalásnak nem a parakillhez, hanem a kezelendő betegséghez van köze.
Több oka is van, az egyik például az, hogy a halaknak az emésztés energiabefektetéssel jár, tehát a koplalás kíméli, pihenteti őket.
A másik, hogy rengeteg esetben túl vannak etetve a halak, jó, ha kiürül a béltartalmuk.
Aztán jó, ha nem terheljük tovább a vizet, tehát javítunk a vízminőségen.
Aztán vannak olyan kórokozók, paraziták, amik felhasználják ezeket a tápanyagokat, sőt, például a fény is alternatív energiaforrás számukra.
Aztán biztos vannak még okai, nem vagyok állatorvos.
2/2 Platypus válasza:
A parakill kinyírja a lebontó bacikat, tehát semmi sem tünteti el a halak anyagcseretermékeit. Ha eteted őket, akkor az összes ammónia ott marad a vízben, és leterheli a már amúgy is beteg halakat. Pár nap koplalás nem jelent semmi problémát egy halnak, és így legalább tiszta marad a víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!