Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Két éves kicsi lányom halacská...

Két éves kicsi lányom halacskát szeretne. Ajánlanátok valamit?

Figyelt kérdés

Valami egészen kicsi akváriumra gondoltam, 1-2 halacskával, amit el nézegethet. Lehet olyat hogy mindenféle világítás meg egyebek nélkül tartsunk halat?

Ha igen, milyet, mennyit? És hogyan kell gondozni?

Nem szeretném őket kínozni.

Bocs, hogy ilyet kérdeztem, de még sosem voltak halaink.

2011. jan. 1. 00:38
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
72%

09:08 vagyok.

"Bocs, hogy ilyet kérdeztem..."

Ne viccelj, az olyanoknak kéne bocsánatot kérni, akik tájékozódás, és tudás nélkül akarnak berendezni egy akváriumot.

2011. jan. 1. 09:21
 12/23 A kérdező kommentje:

Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat.

Megpróbálunk a valami okosat kitalálni, ami a kislányomnak és a halaknak is megfelelő. Sajnos tényleg csak egészen kicsi akváriumunk lehet, de az legyen normális. Nem szeretném, ha a halacskák elpusztulnának, mert az a lánykámnak fájna a leginkább. Ma reggel is úgy kelt, hogy "anya, veszej Babinak halacskát?"

Egyébként műanyag halunk van, amit szépen úszkál a fürdőkádban, de két évesen már tudja a különbséget a műanyag és az igazi között.

Ha van még ötletetek, szívesen fogadom.

Köszönöm.

2011. jan. 1. 11:23
 13/23 anonim ***** válasza:

Ahogy ajánlották és szerintem is a betta a legalkalmasabb a ti esetetekben. Viszont annyit tennék hozzá, hogy ez a hobby komolyabb felkészültséget igényel, a legkisebb hibák is a halad pusztulását okozhatják. Ezért még mielőtt belekezdesz, olvasd át ezeket:

[link]

[link]

[link]

Kedvcsinálónak és tananyagnak is tökéletesek.

2011. jan. 1. 13:30
 14/23 anonim ***** válasza:
31%

Én tudom ajánlani a szivárványos guppit.Egy kb.10 literes akváriumban három ilyen guppi is elfér. Olcsó és igénytelen.És szép is.

De már láttam más is ajánlotta a díszhalinfo.hu-t.Ott könnyű információt szerezni.

2011. jan. 1. 16:16
 15/23 anonim ***** válasza:

A bettát könnyű tartani, de nem túl strapabíró, bár dekoratív, de elég egyediek és ha meghal nem biztos hogy fogsz tudni még egy ugyanolyat venni, és akkor a gyerek egy hétig depressziós lesz.

A zebradánió az strapabíróbb szerintem.

A helyedben inkább vennék 6db zebradániót, mert abból ha 1 meghal, nem akkora trauma, és ha gyerek még nem látta hogy meghalt, akkor veszel helyette gyorsan egy másikat, az fel se tűnik, mert olyan egyformák.

2011. jan. 1. 16:20
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

ja guppy is jó, jobb mint a betta, szerintem, az is strapabíró szokott lenni.

Annak pl kell egy 30 literes akv, + egy kis szűrő.

Hát megvilágíthatod egy asztali lámpával is, jobban néznek ki ha van nekik lámpa.

2011. jan. 1. 16:24
 17/23 Doruss ***** válasza:

Én is a bettát ajánlom, az a legjobb. Egy darab hím betta tökéletesen megvan egy 30 literes akváriumba, vegyen bele aljzatot, díszeket, növényeket, és gyönyörű lesz.

Amúgy a guppival az az egy baj van, hogy nagyon szapora fajta. De a hímek nagyon szépek, vehetne pár hímet, azok szép színesek, és nincs velük sok gond. Persze azért a szűrő nekik sem árt.

A világítással leginkább az a baj, hogy ha sok a fény, zöld algás lesz az akvárium, kevés fénytől pedig barna. Meg tetővilágítás mellett az akvi is mutatósabb, és a növényeknek fontos a fény.

2011. jan. 1. 18:16
 18/23 anonim ***** válasza:
Érdemes még egy pár paradicsomhallal próbálkozni. Széles hőmérséklet tartományt elvisel.
2011. jan. 1. 19:14
 19/23 Platypus ***** válasza:
100%
Paradicsomhalból is csak 1 db ajánlott kis akváriumba. Tényleg strapabíróbb, mint a betta, nem érzékeny a hőmérsékletre, de hasonlóan agresszív. Ellenkező neműeket is csak nagy, dúsan növényes akváriumba szabad összerakni.
2011. jan. 1. 19:48
 20/23 anonim ***** válasza:
26%

Vagy neonhal.

Egyik ismerősöm 25literben tartja őket úgy hogy 3 dolog van az akváriumban: víz, hal, kavics. Apró szemcsés táppal etet, és mindennap cserél 1 kancsó vizet(kb 2 liter).

Fűtött panellakás, soha nem megy 20 fok alá a víz és így elvannak a halak, 6 vagy 7 lehet. szűrő, levegőztető, világítás, fűtés, semmi nincs. két-három hetente nagyobb vízcserét csinál és átmossa a kavicsot. Csak arra kell vigyázni hogy ne kapjanak hirtelen hidegvizet.

2011. jan. 1. 19:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!