Két éves kicsi lányom halacskát szeretne. Ajánlanátok valamit?
Valami egészen kicsi akváriumra gondoltam, 1-2 halacskával, amit el nézegethet. Lehet olyat hogy mindenféle világítás meg egyebek nélkül tartsunk halat?
Ha igen, milyet, mennyit? És hogyan kell gondozni?
Nem szeretném őket kínozni.
Bocs, hogy ilyet kérdeztem, de még sosem voltak halaink.
Nagyon le leszel pontozva.
Aranyhalhoz inkább 100-150liter kell.
De a sziámi harcoshal már egész kicsi akváriumban is megvan.
Hím sziámi harcoshal!!!!!
Nagyon szépek, de olvass utána, hogy milyen halakkal lehet együtt tartani (de legjobb egymagában). Nekem 1 db volt csak, kis akváriumban is jól érzi magát, levegőztető sem kell neki,de azért be kell rendezni (kavics+növények) hogy jól érezze magát. Mutatós hal, olvass utána+érdeklődj a kereskedőnél!
Nyugodtan pontozz le nem igazán érdekel.
Ennyi erővel én is lepontozhatlak mert a vitorláshal nem a legigénytelenebb fajta, és nem árt neki fűtés, világítás. csak mert nekem is akad pár a 130-es akváriumba.
Egy aranyhal akár 35 centisre is megnőhet pár év alatt! 10 literben tartani egyenesen büntetendő. 120 liter körül már lehet tartani 2-3 db-ot. A vitorlással hasonló a helyzet, szintén hatalmas a helyigénye. Ezeket a fajokat javasolni 10-20 literbe egy kezdőnek,aki nem tudja megítélni, hatalmas felelőtlenség.
Sajnos felszerelések nélkül nem lehet egészséges halat tartani. Ha nagyon nincs pénz ilyesmire, akkor tartsatok inkább törpe karmosbékát, 15 literben elvan és rendszeres heti takarítás mellett nem szükséges szűrő. Amennyiben egy világos ablakba rakjátok,növénynek Anubias és gömbalga mehet mellé.
A legkisebb összegből összedobható halas akvárium egy 20 literes 1 db bettával. Egy automata fűtő mindenképpen kell, mert könnyen megfáznak,és valami világítás a növényeknek. A szűrőt lelkiismeretes, gyakori vízcsere mellett el lehet hagyni, de nem érdemes.
Nagyon jól úszkáló műanyag halakat lehet kapni, amit a
2 éves kisgyerek akár ki is vehet a vízből és nem döglik meg :)
Az egészen kicsi, az legyen minimum 30 liter.
Tulajdonképpen még ez is alkalmatlan hal tartásra, de ahogy előttem is írták, a
elvan egyedül, nőstények nélkül. (bár nyilván nem a legszebb élet)
1 db. hímnek elég a 30 liter, de több hal nem fér ekkora "akváriumba".
Főleg kezdőként kb. 100 liter lenne az alsó határ, ahol már kicsit stabilabbak a vízparaméterek, és nehezebb hibázni.
Az 1 hím Betta mellé lehet tenni esetleg 1 db. nagyobbacska almacsigát, amit már nem tekint tápláléknak a hal. Ebből is fontos, hogy 1 db legyen, különben megállíthatatlanul szaporodnak.
Mivel nehezen állapítható meg a nemük, így ha lesz almacsiga, azt 1 hétre karanténba kell zárni, hogy ha nőstény, és tele van petékkel, akkor azt ne az akiba rakja le.
A szűrőt, és a fűtőt nem tudod megspórolni, és néhány növény is jól jönne.
Szűrőből kell egy 200 liter/óra körüli teljesítményű, (ennek természetesen éjjel nappal mennie kell) fűtőből egy 30 W körüli hőfokszabályzós, kb. 26-28 °C-ra állítva.
Az akváriumra mindenképpen kell üvegtető, egyrészt mert a Betta a légkörből is lélegzik, és ha hideg a víz fölötti levegő, akkor megfázik, másrészt elszökik a csiga.
Ha ennél "bonyolultabb" akit szeretnél, akkor min. 80-100 liter körül gondolkodj. Még itt is erősen korlátozottak a lehetőségek, de 1-nél mindenképpen több halból lehet válogatni :)
Ez viszont nagyságrendekkel többe kerül, és sok tanulás szükséges az egészséges üzemeltetéséhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!