Doruss kérdése:
Miért van ez? Mit lehetne tenni? Részletek lent.
Figyelt kérdés
Nyár végén szaporodtak a guppijaim. 35 kisguppi született, most kb. 4 hónaposak. Egyelőre nevelőakváriumban vannak, szépen fejlődnek, már majdnem elérték a végleges méretüket, de van egy, amelyik szinte még akkora, mint újszülött korában volt. Miért van ez? Csak annyi, hogy ez a guppi gyengébb, mint a társai, és eleszik előle a kaját, vagy valami más is állhat mögötte? Ha különrakom, van még esély rá, hogy felneveljem, vagy nincs is esélye az életre? Mit csináljak?2010. dec. 28. 14:42
1/6 anonim válasza:
Nekem is van egy ilyen. Tiéd nem úszik furcsán?
2/6 anonim válasza:
Sajnos nem annyira életképes, mint a többiek, előfordul az ilyen. Én is sokáig nevelgettem egy hasonlót, fel is nőtt majdnem kifejlett méretűre (kb. kétszer annyi idő alatt, mint a többiek), de ahogy nőtt, egyre kevesebbet úszkált, inkább csak egy-egy növény levelén pihent, csak etetéskor vált valamivel aktívabbá. Aztán tovább romlott az állapota és a fájdalommentes elpusztítás mellett döntöttem. Neked is ezt javaslom, nem érdemes szenvedni hagyni az életképtelen egyedeket, nem lesz jobb nekik. A természetben is elsőként válnak áldozattá, nem véletlenül. Az akváriumban ez a természetes szelekció nem mindíg működik magától, túl kedvezőek a körülmények.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Igazából úgy úszik, mint egy újszülött kisguppi, de ezen kívül nem furcsán. Amúgy a "fájdalommentes elpusztítás" mit takar? Hogyan csináltad?
2010. dec. 28. 18:28
5/6 anonim válasza:
Itt leírtam mindent, nem szeretném mégegyszer.
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__1..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!