Miért pusztulnak el a halaink? SOS!
Tegnapelött lettek halaink, a páromnak vettem öket karácsonyra!
Van egy 21 L-es akvárium, abba vettem kavicsot, neont, esöztetöt, melegitöt!
Kimostam az akváriumot, utána alaposan kiöblitettem!
Beletettük a kavicsot, kagylóhéjakt, csigaházat, köveket,majd bele a tartozékokat, és lassan töltöttük meg langyos vizzel, addig a halak zacsiban voltak!
Sajnos nem volt lehetöségem arra, hogy álljon a viz, ezért kb 1-2 óra múlva beleraktuk a halak!
A viz akkor volt 22fokos, este vettünk még nekik münövényt ilyen elbújós házikóval!
Kaptak enni, ettek rendesen, nem volt semmi gond, aztán azóta dögledeznek a halak!
A 3 neonból van kettö, a balck molli is epusztult, meg kettö picike , név szerint nem tudom, ilyen narancssárgás szinük volt!
A 4.-ket most vettük ki!
Ma reggel a vizet 26fokra állitottuk, az esözeteö folyamatosan megy illetve az elmúlt éjszakákon nem volt bekapcsolva!
Ez az esöztetö aktiv szenes, és van hozzá egy vékony csö, amin kis lyukak vannak és ezeken jön ki a viz!
Fogalmam nincs mi lehet a gond!
Arra tippelek, hogy hideg a viz, vagy nem megfelelö a levegöztetés!
Ez a baktériumflóra vagy kultura persze nem tudott kialakulni, hiszen egyböl beleraktuk a halakat, az akváriumba!
Segitsetek mi lehet a gond!!!
Hát de értsétek már meg, hogy nekem senki nem mondta, se a boltban , sem máshol , hogy 21L-es akváriumban nem lehet halakat tartani!
Érdekes modón a somszédomnak ugyanilyen akváriuma van ugyanilyen halakkal és semmi bajuk nincsen!12 éve ebben az akváriumban uszkálnak a halak!!!Ezt nem szabályozza a törvény, egyedüli újitás a gömbakárium megszüntetése!!!!
Most mit csináljak dobjam az akváriumot, a benne lévö közel 10-ezer ft-os cucokkal???
Vagy adjam fel magam a rendörségen, hogy Jó estét kívánok, csukjanak le, mert állatkinzó vagyok, és saját önnönhibámon kivül, megdöglött 5 halam???
Jaj ne ez már komolyan mondom egy nagy vicc, amit ti itt müveltek:))))
Irogasatok a kisállatkereskedéséeknek, meg az állathatóságoknak, hogy milyen embertelen körülmények vennak szegény halaknak!!!!
Ahányan irtatok annyiféle volt a probléma orvoslása!
Egy dolog történt, mivel idöhiányban voltam, nem tudott rendesen letisztulni a viz, na ez mára rendszerözödött a viz olyan tiszta, minha artézi kutból vettem volna, a halaim élnek, virulnak, ugyhogy ennyit a tanácsokról!!
TÖBBET NEM KÉREK A JÓÓÓÓÓÓ TANÁCSOKBÓL!!!!!
Amit csinálsz, az olyan mint kötél nélkül sziklát mászni. A szomszédodnak bejött, neked nem. Ha nem akarod kockáztatni a halaid életét, akkor be kell tartani a az ajánlott tartási feltételeket. Megteheted, hogy nem tartod be, és az is lehet, hogy a halaid életben maradnak, de ilyenkor számolni kell az esetleges elhullással. Elpusztult 5 halad, megérte? Lehet hogy még több el fog, szerinted korrekt velük szemben nem megpróbálni javítani a feltételeken, csak mert a szomszédodnál életben maradtak?
De ha már semmiképpen sem akarod a probléma valódi okát megoldani(nagyobb akváriummal vagy a halak lecserélésével), akkor még mindig létezik pár módszer ami javít valamennyit a körülményeiken. Vegyél vízkezelő szert, például JBL biotopol vagy sera aquatan. Ezek a szerek valamennyi nitrátot és ammóniát(ami a halak piszkából kerül a vízbe) képesek ártalmatlanná tenni, és a klórt és a nehézfémeket is semlegesítik. Szerezz használt akváriumvizet vagy vegyél baktérium tablettát, hogy felgyorsítsd a baktériumflóra kialakulását. És mindenképpen vegyél élő növényeket, például az Anubias és a Microsorum jó választás lenne neked.
Nem mondta az eladó, hogy ebben nem lehet halat tartani? De a 10ezer forintos cuccokat eladta, nemigaz?:D Nálad megdöglöttek a halak, neki lett 10ezer forintja. Akkor ki a hülye, ő vagy te?
Tanácsokért jöttél ide, és ha neked nem tetszik mindenkit elküldesz a pics@'ba? Gratulálok az eszedhez, és minden jót kívánok az élő és viruló halaidhoz (a következő maximum 1-2 hónapra)!
"na ez mára rendszerözödött a viz olyan tiszta, minha artézi kutból vettem volna, a halaim élnek, virulnak, ugyhogy ennyit a tanácsokról"
Na erről meg még annyit, hogy hiába látod te olyan k.rva tisztának a vizedet, attól még tele van LÁTHATATLAN méreganyagokkal, baktériumokkal, parazitákkal!! Értelem szülötte vagy te is...ha már sértegetjük egymást!!
2 l-es akváriumban TÉNYLEG nem lehet halakat tartani. Nem tudom, a szomszédod hogyan csinálja, de szerintem neki sem lehetnek meg tizenakárhányéve a halai...
Tudnám javasolni egy nagyobb akvárium megvásárlását, ekkor az az x ezer forint amit berendezésre költöttél, nem veszik el...
Milyen vizet raktál az akváriumodba? Lehet, hogy túl kemény, vagy túl lágy nekik a víz.
Esetleg arra tudok gondolni, hogy nem eteted e túl őket, ugyanis a halakat beköltöztetésük után pár napig még nem ajánlott etetni. A halak életében amúgy is vannak olyan időszakok amikor akár 1 hétig sem jutnak táplálékhoz, úgyhogy a túl sok élelemmel sokkal többet tudsz ártani, mint ha 1-2 napig nem adsz nekik semmit. Esetleg figyeld a halak külsejét, nincsenek e rajtuk dudorok, elszineződések...
remélem tudtam segíteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!