Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Tavasszal vásárolt algaevőink...

Tavasszal vásárolt algaevőink (anci) szaporodtak. Az első szaporulatot még el se tudtam távolítani, máris itt a következő! Ha megváltoztatom a berendezést abbamarad az ikrázás? Most két híd közötti 2 cm-es rést használnak "szülő- és nevelőszobának".

Figyelt kérdés
2010. dec. 17. 22:21
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
39%
Igen, jól olvastad.Tapasztalatból tudom hogy az első pár hetet megélik aztán csak úgy "eltűnnek".Nálam úgy 20-ból 3 maradt meg.Bár ha van alga az aksidban akkor valószínűleg meglesznek.Nálam az volt a gond hogy semmi alga nem volt az akváriumban, és kedvem pedig nem volt hogy etessem őket külön kajával.Tehát így szépen lassan elfogytak.
2010. dec. 17. 23:18
 12/16 anonim ***** válasza:
Ha van még kérdésed írj nyugodtan.Elég régen "harcsázok" már.Van némi tapasztalatom az ancikkal kapcsolatban.
2010. dec. 17. 23:20
 13/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm, akkor élek is vele. :) Ez lett volna egy másik kérdésem, miután lejár a "tilalmi időm".

Volt mellettük három páncélos törpeharcsa is. Viszont mára már csak egy maradt. A páncélosok úszói egyszercsak kezdtek elfogyni. Szó szerint. Látható volt, ahogy egyre kisebbek és tépázottabbak. Először nem tudtam mire vélni, aztán észrevettük az ikrákat. Lehetséges, hogy az anci fiú volt velük ennyire durva? Nem is érdemes más harcsákat melléjük betennem?

2010. dec. 17. 23:25
 14/16 A kérdező kommentje:

Platypus!

Köszönöm a választ. Én is láttam, meg aztán olvastam is, hogy a fiú neveli a kicsiket, és hogy nem is mozdul el arról a helyről. A baj az, hogy nincs másik akváriumom, csak egy nagyon picike (kb. 10 liter), ráadásul semmi kiegészítő (fűtés, levegő, szűrő) nincs hozzá. Abba talán nem tenném át.

Ezen még meditálok egy kicsit. Elvileg van rá 1-2 hetem, mert az első adag is kb. annyi idő alatt kezdett kóricálni.

Még egyszer köszönöm.

2010. dec. 17. 23:28
 15/16 anonim ***** válasza:
Hát én nem hiszem hogy az anci tette volna.Vannak neki tüskéi a kopoltyúfedőjén de azzal szerintem nem tudna ártani egy nála jóval gyorsabb páncélosharcsának.És én eddig nem tapasztaltam olyan durva viselkedést még a 2 hím ancim között sem.Pedig azok tudnak versengeni hogy ki termékenyítse meg az ikrákat.Szerintem más volt az oka az uszonyok szakadozottságának.Inkább betegség.
2010. dec. 17. 23:34
 16/16 A kérdező kommentje:

Akkor talán megpróbálok még betenni néhányat, mert biztos,

hogy így egyedül magányos szegény. :)

Még egyszer köszönöm az összes segítséget!

2010. dec. 17. 23:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!