Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Az algaölő szer (Happy Life -...

Az algaölő szer (Happy Life - algin regular) az algaevő harcsáknak (anci) sem árt?

Figyelt kérdés
2011. júl. 19. 15:58
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
De.
2011. júl. 19. 16:58
 2/4 anonim ***** válasza:
az is egy vegyszer és árt neki
2011. júl. 19. 17:00
 3/4 Könnyező kobra ***** válasza:

Szerintem ne használj semmilyen fajta algaírtó szert,mert ha még nem is mérgező a halra,akkor is a pusztulásukat okozhatja!

Hidd el tapasztalatból írom!

Én kerti tónál szoptam be egyszer,azóta építettem egy külső bioszűrőt és nyoma sincs az algának.

Ígyhát azt javaslom,csak a szűrésed,világításod és a növényeiden variálj,fejlessz és ne használj SOHA vegyszereket!

2011. júl. 19. 17:37
 4/4 Frontosa ***** válasza:

Csak végső esetben ecsetalgánál érdemes használni és csak akkor ha az akvárium újraindítása nem lehetséges (pl. nagy 500-600 literes akiknál). Néhány éve kipróbáltam, 300 literes akit ellepte az ecsetalga, hiába volt nagyon erős szűrés, jó vízminőség. Semmivel sem tudtam kiírtani és egy restart nem nagyon lehetséges ha viszonylag nagytestű sügereket tartassz. Amíg beáll az új víz (3-4 hét) addig nem tudtam volna eltárolni máshol.

Lényeg a lényeg, hogy az ecsetalga eltünt, a kifejlett Ancinak kutya baja sem lett, viszont 2 épp forgató Delfinsügeret vesztettem. Valamilyen érdekes idegrendszeri probléma, össze vissza úszkáltak, nekiugrottak a tetőnek stb, 2 napra rá elpusztultak. A többieken nem látszódott semmi jel, sőt még forgattak is a nőstények. Szóval csak végső esetben érdemes (de akkor érdemes) használni, az ecsetalgát kiirtja rendesen, viszont tapasztalatom szerint a barna és zöld algára nincsen hatással. Szóval csak a ,,kiirthatatlan" ecsetalga ellen célszerű a használata (a többi alga viszonylag könnyen visszaszorítható) és csakis akkor ha nincs más megoldás és a restart nem kivitelezhető.

Üdv,

2011. júl. 20. 09:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!