Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mit tehetnék a haldoklónak...

Mit tehetnék a haldoklónak tűnő aranyhalammal? (részletesen lent)

Figyelt kérdés

Na szóval. Tegnap mire hazaértem, a kedvenc aranyhalamnak bele volt szorulva a szájába egy állati nagy kavics, már nem is lélegzett. Nem volt egyszerű, kibányásztuk, aztán a vízbe előre-hátra hintáztattuk, hogy átjárja a kopoltyúit a víz, de túl nagy aktivitást nem mutatott, aztán óvatosan csorgattam elé friss hideg vizet, hátha segít. Ettől valamennyire felélénkült, de teljesen koordinálatlan, a szemei dülledtek, eléggé kifakult, és az étel sem érdekli, vagy mintha nem is látná, meg nem is foglalkoztatná, mára annyi javulás, hogy picivel többet mozog, de úgy néz ki, mint akibe csak hálni jár a lélek. Van egy másik nagyobb aranyhalam is, nagyon édes, mert próbálja toszogatni, hogy mozogjon, gyakran odamegy hozzá és bökdösi.

Az jutott eszembe, hogy az embernél is van ilyen, hogy az oxigénhiány következtében agykárosodás léphet fel, ki tudja, mióta nem lélegezhetett, nem tudom mennyire súlyos a helyzet, de nem néz ki fényesen...

Szerintetek, ha este még mindig nem tud enni megetessem fecskendővel? Vagy inkább haggyam elmenni, ha nem javul? Van még valami ötletetek, mit tehetnék érte? Nagyon hozzánőtt a szívemhez, évet óta velem van, szeretnék mindent megtenni, amit lehet.

2010. dec. 8. 10:18
1 2 3
 21/24 Salx Narval ***** válasza:
100%
2010. dec. 16. 03:34
 22/24 Salx Narval ***** válasza:
100%
2010. dec. 16. 04:01
 23/24 Salx Narval ***** válasza:
100%
Próbáld meg a leírtak alapján tartani.A vörös szúnyoglárvát egy darabig ne add és vegyél jó minőségű aranyhaltápot.Nem kell pont ilyent, de én ezt használtam és ezért merem ajánlani.Készíts neki fagyasztott zöldségmixszet, nem rég írtunk egy csomó receptet valakinek, olvasd végig.Nagyon fontos a heti 30%-os vízcsere és a változatos étrend ( a vörös szúnyoglárva túlzott etetése,elhízáshoz és bélgyulladáshoz vezethet, hetente egyszer kapjanak és utána egy nap koplalás).Az aranyhalaimat én 2 naponta etettem.Minden esetre érdemes beiktatni hetente, egy-egy koplaló napot, ilyenkor semmit ne adj.Remélem csak begázosodott és nem bakteriális fertőzése van.Amennyiben a szúnyoglárva okozta, pár nap múlva ismét normálisan fog úszni, ha nem akkor esetleg megpróbálhatod az antibiotikumot ( ezt hagyd legutoljára, ha más már nem segít ).Teljes őrlésű lisztbe, vagy korpába, kamilla virágot kell keverni és kevés vízzel összegyúrni, úgy, hogy gyurmaszerűen formálható legyen, ebből hetente egy-két golyócskát kapjanak,( akkorát, hogy könnyen bekaphassák ) Én pár csepp SERA Fhistamint is tettem hozzá.A maradék golyócskákat lefagyasztottam.Remélem rendbe jön a halad.
2010. dec. 16. 04:43
 24/24 anonim ***** válasza:
Köszönöm!
2010. dec. 16. 08:23
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!