Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Egy kb 160 literes akváriumba...

Egy kb 160 literes akváriumba mennyi hal vehető, ami jól is néz ki, de nem is sok?

Figyelt kérdés
arra gondoltam hogy olyan halakat veszek amik csapatban érzik jól magukat, csak nemtudom hogyha veszek vagy 3fajtát ilyenekből, akkor nem lesz-e esetleg zsúfoltság, és mennyire jó ez nekik.
2010. dec. 5. 11:14
 1/8 anonim ***** válasza:

Ez a legjobb ötlet, amit kitalálhattál :)

Arra érdemes törekedni, ha egészséges, stresszmentes akváriumot akarunk, hogy minnél kevesebb fajból, minnél több példányt tartsunk együtt. A választásnál pedig az a lényeg, hogy az igényeik azonosak legyenek.

nézd át ezt az oldalt:

[link]

Főleg a pontylazacok azok, akik csapathalak, de pontyfélékből és elevenszülőkből is választhatsz melléjük.

Figyelj a vízkeménységre, a hőmérsékletre, az ajánlott akváriumméretre és minimum egyedszámra, aztán ha találtál kedvedre valókat, ha gondolod gyere vissza :)

Néhány tipp:

[link] Gymnocorymbus_ternetzi.php

[link] Paracheirodon_axelrodi.php

[link] Inpaichthys_kerri.php

[link] Barbus_schuberti.php

[link] Brachydanio_rerio.php

[link] Hemigrammus_bleheri.php

[link] Hyphessobrycon_serpae.php

2010. dec. 5. 11:29
 2/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a segítséget :)
2010. dec. 5. 14:14
 3/8 Frontosa ***** válasza:
100%

Nagyon jó a meglátásod. Egy ekkora akváriumba már lehet mazsolázni. A Murr által javasolt halakat én is nyugodt szívvel merem ajánlani, majdnem mindegyikhez volt már szerencsém. Kisebb testű csapathalakkal egy szépen benövényesítve nagyon szép tud lenni. Nekem is volt egy 180 literes növényesem (sajna 2 éve meg kellett váljak tőle, mert a lakásomban csak 2db aki fért el.), Ékfoltos razbik, neonok, páncélosharcsák kombinációban mutatott a legszebben. Egyszerűen gyönyörű, a teljes akváriumot belakták.

Csak a Nettó űrmérték/kifejlett centiméter szabályt kell betartani.

Jav:

6-8 db páncélosharcsa alulra

10-15 db Ékfoltos középre

20-25 db Neon középre, vagy 15-20 zebradánió felülre

esetleg kisebb elevenszülők

Üdv,

2010. dec. 6. 09:14
 4/8 anonim ***** válasza:

Szerintem legyen 2db vitorlás, 8db tetra, 10db ékfoltos razbóra, 2db algázó.

Alul fekete kavics, rajta ferplast műfű, vagy jávai moha vasfára tekerve damillal, lilaopsis vizifű, és anubias nana, vagy anubias bateri gold növények és ezek is damillal rákötözve tufa kőre vagy vasfára. Ezek strapabírók, és szerintem az néz ki jól, hogyha sok egyforma kicsi növény van egymás mellett, nem összevissza keverve minden.

2010. dec. 8. 22:28
 5/8 A kérdező kommentje:
hát, most van egy algaevő meg egy vitorlás, a többi kipusztult viszont most jött össze annyi pénzem hogy halakra is tudok áldozni. még azon töprengek hogyha a vitorlás mellé rakok be halakat (már kifejlett) akkor nem fogják bántani egymást?
2010. dec. 9. 16:59
 6/8 A kérdező kommentje:
mármint a vitorlás már kifejlett
2010. dec. 9. 17:19
 7/8 anonim ***** válasza:

Van amelyiket bántja, de nálam pl csak a neonokat.

Viszont van még nekem ékfoltos razbóra azt nem bántja, meg van valami piros színű bíbor lazac, vagy bíbor márna vagy mi nemtom nevét de kicsi piros hal és azokat se bántja.

2010. dec. 10. 06:33
 8/8 A kérdező kommentje:
na azóta vettem egy csomó halat, és azt vettem észre, hogy a szifók csípkedik a vitorlást :O lehet ezzel kezdeni valamit?
2010. dec. 18. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!