Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Murr kiváncsi vagyok :D!?!

Murr kiváncsi vagyok :D!?!

Figyelt kérdés

Szia!

Annyi sok hasznos választ adtál nekem és szerintem másoknak is ,Hogy köszi :P

Én nagyon kiváncsi lettem az akváriumodra (szerintem nem egyedül vagyok ezzel ) 1-2 képet mutatsz róla ?

Válaszodat előre is köszi!

2010. dec. 3. 20:02
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
33%

Hát. :) Ne sértődj meg murr, de ez az aksi nem olyan nagy szám, gondolom ezt Te is érzed. Az elméleti szakértelem megvan, gondolom azért mert sokat olvastál utána a dolgoknak. Ez látszik, ahogy válaszolsz másoknak. A gyakorlati megvalósítást viszont én itt nem látom. Látok egy db pici akváriumot, pár kósza, mindent túlélő növénykével.

Ha már megvan az elméleti rész, miért nem csinálsz egy rendes növényes aksit?

2010. dec. 11. 10:34
 22/25 Salx Narval ***** válasza:
100%
Meg ne sértődj kedves kolléga, miért kellene ,a hozzáértést, látványosan tükröznie, egy hobbi akváriumnak.Nyilván Murr is szeretne sok mindent kipróbálni, ahogy olvasom, vannak elképzelései,tervei, kérdései.Amúgy mitől olyan nagy cucc, egy növényes akvárium? Nyilván neki is vannak korlátai,mint bárki másnak, ami miatt nem biztos, hogy az akvarisztika az első számú dolog az életében.Hidd el nekem néha nagyobb szakértelem kell, pl a guppik tenyésztéséhez, mint a méregdrága különlegességek tartásához.Nem szabad leszólni másokat, mert nem tudhatjuk, hogy miért mit csinálnak.Lehet, hogy pénze, lehet, hogy ideje, lehet, hogy helye nincs másra és lehet az is , hogy egy félig kész akváriumot láttál.Ne haragudj, de nagyon nem tetszett amit írtál, gondold ezt át, remélem belátod és nem köpködés lesz a dologból.SN.
2010. dec. 11. 13:00
 23/25 anonim ***** válasza:
40%
Nyugodtan jöhet, szívesen veszem a negatív kritikát is. Ha tehetném, vennék egy 500 literes akváriumot, két külső szűrővel, beépített háttérrel, diszkoszokkal. Hidd el, még be is tudnám rendezni. De nem tehetem, egyetemistaként, diákhitelből és diákmunkából tartok fenn egy albérletet, fizetem a számlákat, satöbbi. Ezért az akvárium akkora, amekkora. A növényeket mind kaptam, a technikát mind barkácsoltam. A szőlőtőkéket magam gyűjtöttem. Viszont az üzembehelyezés óta nem volt halpusztulás, szépen lassan haladok a növényesítéssel, a halak szaporodnak, én pedig rengeteg szépséget látok benne, amit egy telefonnal készült fotó nehezen ad vissza. Van, akinek ez jut, de én elégedett vagyok vele.
2010. dec. 12. 11:51
 24/25 anonim ***** válasza:

13:00:

1. "Amúgy mitől olyan nagy cucc, egy növényes akvárium?"

Azért "nagy cucc", mert egy rendes, szép növényes akvárium fenntartása, ápolása, és létrehozása az egyik legnehezebb feladat egy akvaristának. Sok szakértelmet, méregetést, és törődést kíván.

2. "Hidd el nekem néha nagyobb szakértelem kell, pl a guppik tenyésztéséhez, mint a méregdrága különlegességek tartásához."

Egyrészt rossz példát hoztál fel, mert guppikat nem nehéz szaporítani, másrészt meg nem beszéltem én semmiféle méregdrága különlegességekről. Olcsón is lehet csinálni szép növényes aksit pl. Aksi se kell hogy túl nagy legyen hozzá.

3. "Nem szabad leszólni másokat, mert nem tudhatjuk, hogy miért mit csinálnak.Lehet, hogy pénze, lehet, hogy ideje, lehet, hogy helye nincs másra és lehet az is , hogy egy félig kész akváriumot láttál."

Nem szóltam le, és nem is mindenképpen ez állt szándékomban. Csupán leírtam a véleményemet a képen látott aksiról, hazudni nem fogok senki kedvéért, az őszinteség szvsz sokkal többet ér annál. Azért írtam azt amit, mert látom, hogy az elméleti tudás megvan, de a gyakorlatit én nem lelem. S ez nem a kép minősége, vagy a halak fajtája miatt van (amit nem is látni), hanem a növények fajtája, és a berendezése miatt. A berendezése szerint ez egy a többitől semmiben sem különböző átlagos akvárium, olyan növényekkel amik szinte mindent kibírnak, és törődést sem igényelnek. Murr hozzászólásaiból leszűrhető szakértelme miatt én sokkal "többre" számítottam. Nem árban, és nem fénykép minőségben, hanem esztétikai berendezésben, és a növények fajtájában. :)

Úgy érzem Murr sokkal többre lenne képes.

Murr 11:51:

Anyagi oldalát a dolognak megértem. Nem kell nagyobb akvárium, jó ez. Növényesítés fejleményeket meg kíváncsian várom. Miket tervezel bele?

2010. dec. 13. 12:24
 25/25 Salx Narval ***** válasza:
Lehet, hogy rosszul értelmeztem amit írtál, ez esetben elnézést is kérek tőled.Azt hiszem ezzel le is zárhatjuk ezt a kis vitát.Úgy ahogy írod, egy szép növényes akvárium, nagy odafigyelést és szakértelmet igényel, miből gondolod, hogy ugyanez, állatokkal együtt könnyebb? A guppit nem véletlenül hoztam fel példának és itt nem csupán arra akartam utalni, hogy szaporodnak az akváriumban és kész.A célirányos tenyésztésük, egy egy új színváltozat létrehozása úgy, hogy ez ne menjen a halak egészségének rovására,nem kis feladat.Csak azért tértem vissza erre a két dologra, mert úgy vélem félre értetted amit írtam, igaz, hogy konkrétan nem elemeztem a mondandómat.Mindegy, az a lényeg, hogy nem akartál senkit bántani.Még egyszer, bocs, hogy félre értettem a hozzászólásod.SN.
2010. dec. 14. 02:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!