Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Murr kiváncsi vagyok :D!?!

Murr kiváncsi vagyok :D!?!

Figyelt kérdés

Szia!

Annyi sok hasznos választ adtál nekem és szerintem másoknak is ,Hogy köszi :P

Én nagyon kiváncsi lettem az akváriumodra (szerintem nem egyedül vagyok ezzel ) 1-2 képet mutatsz róla ?

Válaszodat előre is köszi!

2010. dec. 3. 20:02
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Hát igazán nincs mit!

Hát én szeretném ha így járnék a halaimmal :P Még csak 1 hónapja tartok halakat így igen tapasztalatlan vagyok még:D

Az akváriumot "talajtisztítóval"( nem tudom hogy mi a pontos neve)takarítod vagy csak félig kiszedem a vizet és onnan utánatöltöm? Vagy rátöltök még vizet :P?

Milyen halakat szeretnél még az akváriumodba?

Válaszodat előre is köszi!

2010. dec. 4. 16:06
 12/25 anonim ***** válasza:
49%

Mindíg talajporszívóval szívom le a víz kb. 20%-át, így a mulm is jön és a vizet is tudom cserélni. A porszívóm csak egy általam barkácsolt flakon egy slag végére, ezzel megyek át a beültetetlen részeken.

Egy mézgurámi párt szeretnék még melléjük, de ma éjszaka ismét potyogott egy adag, tehát már mégtöbben vannak... Úgyhogy ebből sem lesz semmi :) A barátnőmnek pedig nehezen adagolnám be, hogy még egy akváriumot szeretnék, mert ő is vágyott egyre, de lebeszéltem, mert nincs hely. Úgy tűnik háború lesz :)

2010. dec. 4. 16:35
 13/25 A kérdező kommentje:

Szia Murr

Rendes vagy hogy vissza olvasol :D

elképesztő halaid vannak :DD

Remélem a barátnőd nemfog "kiakadni"

Ezt a talajporszívót le tudnád írni nekem hogy hogyan csináltad vagy egy linket be tudsz küldeni nekem :D

Válaszodat előre is köszi !!

2010. dec. 4. 20:40
 14/25 anonim ***** válasza:
57%

Nem vagyok rendes, csak a dícséretért járok vissza:DD

Egyszerűen készítettem, levágtam egy fél literes flakon alját, majd a száján bedugtam a leszívócsövet. Természetesen túl kicsi volt bele, ezért egy kisebb szatyrot rátekertem a cső végére (természetesen úgy, hogy ne tömítse el, tehát csak köré tekertem), majd ráhúztam a flakont és kész. Nem esik le, ha mégis szigszalaggal rögzítsd. Ezt szoktam megszívni, majd belenyomni az aljzatba. Felkavarja a kavicst és leszívja a koszt. Ha tiszta, megyek a következő helyre. Annyira kell csak figyelni, hogy ha túl kicsi a flakon, akkor kiszívja a kavicsot is, de ha túl nagy, akkor nem kavarja fel eléggé.

Egyébként te is mutathatsz képet ha van, szívesen megnézném a Te akváriumodat is!

2010. dec. 4. 20:51
 15/25 A kérdező kommentje:

:D Hát dicséretet azt kapsz ;P köszi hogy leírtad a "Megfejtést" :P

Hát sajnos az én aksim még nagyon primitív :S 1 műövény meg víz meg 3 betta meg fekete kavics :P ( ennyit bírtam kihozni a zsebpénzemből :( )

De majd csinálok reggel akkor talán lesznek olyan "fényviszonyok" mert még nincs világításom és a fényképező sincs itthon :D

2010. dec. 4. 21:09
 16/25 A kérdező kommentje:

Lefényképeztem a halakat is meg az akváriumot.

A kép meg az aksi berendezés így sikerült :S

Kipróbáltam a talaj"porszívót" Nagyon jó :D xD

2010. dec. 5. 13:42
 17/25 A kérdező kommentje:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

A halak amúgy egészségesek?Én nem tudom :(

2010. dec. 5. 13:44
 18/25 anonim ***** válasza:
40%

Hát egyelőre egészségesek a halak, szépek is, de nagyon sok a probléma.

Előszöris a berendezéssel kellett volna kezdeni, ha minden rendben van, akkor jöhetnek a halak. Ami műszakilag nagyon fontos lenne, az egy üveglap a tetejére, mert így könnyen megfázhatnak, ami nem gyógyítható, halálhoz vezet!

Egy szivacsszűrő, hogy kicsit segítsen rendben tartani a vízminőséget. Bár oxigénre nincs szükségük, de nitrátmentes vízre igen, csináld a rendszeres részleges vízcserét!

A műnövény egy ideig jó, jobb, mint a semmi, de a valódit sem esztétikailag, sem biológiailag nem pótolja. Ehhez persze már világítás is kell.

Tudom, hogy ez mind drága és egyszerre nem volt pénzed rá, de ezek álljanak a karácsonyi lista élén.

Ja, és még egy fontos dolog. Ekkora helyen nem tarthatsz együtt 3 bettát, mert ha nem ikrásak a nőstények, akkor a hím nem fogja megtűrni őket a területén. Az pedig, hogy kiben lesz kár, attól függ, hogy ki az erősebb. Figyelj oda, ha kergetőzést látsz, el kell különíteni a hímet. Erre jó egy szülőszobának nevezett háló, vagy akár két részre is oszthatnád az akváriuomot plexivel. Itt van erre egy szép példa egy kedves ismerőstől:

[link]

Ezeket csak segítségképp írtam le, tudom, hogy igyekszel és tisztában vagy ezekkel, csak hátha hasznát veszed az elmondottaknak!

Csak így tovább, nagyon jó halazást, és szólj ha segítség kell bármikor!

2010. dec. 5. 18:46
 19/25 A kérdező kommentje:

Holnap veszek szűrőt/ levegőztetőt is (végre van pénzem ):DD

Már lassan kész vannak a szőlő tőkék még holnap átfőzöm és remélem valahogy már az aksi is mutatni fog :D

A teteje az már készülőben van most primitív mód oldogatom a problémát cipődoboznak a tetejével hát tán jobb mint a semmi.

Van olyan növény ami "igénytelen" / nem kell neki annyi "törődés itt értem azt hogy fény és táp is csak néha és olcsó/?

Arra már gondoltam hogy felveszem veled a kapcsolatot és nyaggatlak mint "akvariszta Mentor":DD de csak ha nem gond:)

A nagy hímet azt barátom hozta nem tudta hogy milyen halak de szerencsémre nem kergeti a kicsiket :D

Holnap gondoltam hogy beszerzek 1-2 guppit meg takarító halat + még 3-4 neonhalat ezt jó ötletnek tartod? (persze levegőztetőt is veszek)

Válaszodat előre is köszi meg a sok segítséget és a kedvességet !!

2010. dec. 5. 19:32
 20/25 anonim ***** válasza:
40%

Növények mind jók amik nálam is vannak, anubias (az pont nincs de nagyon jó, csak drága), lándzsás vízipáfrány, hólyagos vízikehely, jávai moha, beckett vízikelyhe. Megélnek a jég hátán is :D

Mekkora az akvárium? Mert én olyan 30-40 körülinek látom.

Szerintem ne vegyél még egyelőre semmilyen más halat, először rendezd be teljesen, majd utána ráérsz gondolkozni.

A guppikkal nem biztos, hogy jól kijön a betta, a díszes farkuk miatt megtépázhatja őket.

Neonból 4-et semmiképp, 8 a minimum, ami már jól érzi magát. Ennyinek nem tudom, elég-e az akváriumod, már legalább 50 liter kellene nekik.

Takarításra törpe szívóharcsát vehetsz, de belőlük is 6-ot, így viszont már nem nagyon fér el más. Helyettük inkább egy garnéla és csigacsapat jöhetne szóba, de ez a te döntésed.

Írj privátot nyugodtan, segítek szívesen.

2010. dec. 5. 19:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!