Adnátok tanácsot a "lebegő békáról"?
Farkatlan kétéltűek:
Lebegő béka-Occidozyga lima
A lebegő béka Indonézia lakója. Kisméretű faj, a felnőtt példányok 3 cm nagyságúak. Teljesen vízi életmódot folytat.
Viszonylag kisebb ( 20-30 literes ) méretű akváriumban jól tartható. Medencéjükbe helyezzünk különféle vízinövényeket (pl. hínárféléket ). A víz felszínén úszó vízinövények (pl. kagylótutaj, békalencse) között szívesen tartózkodnak, ekkor csak a fejük látszik ki a vízből.
Táplálásukra légy méretű tücsök, lisztkukac, viaszmoly hernyó és légy adható. A hímek rövid hangját, a „csipogó” madár hangjához tudnám leginkább hasonlítani. Tapasztalataim szerint kisebb testű elevenszülő halfajokkal (pl. guppi) jól társítható.
Én ezt találtam eddig, googlében az első link. :) Pici tücskök is vannak eszerint, amit adhatsz nekik + legyek is megoldhatókak. :)
Köszönöm a válaszokat! Én is ezt találtam a google-ban, amit az első válaszadó írt!
Második válaszadótól kérdezném, hogy mi az a vitaminozott tücsök? Mármint hogyan van vitaminozva? Ha 4 db békám van, akkor 4 db tücsköt kéne beraknom? És milyen időközönként eteted őket egyébként? Olyan pici tücsköt még nem láttam a kereskedésben, ami akkora lenne, mint a békáim feje, mert nagyon kicsik még sajnos, akkor is próbálkozzak a tücsökkel?
Csipeszből próbáltam nekik fagyasztott kaját adni, de nem érdekelte őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!