Néhány tanácsot, információt adnátok haltartással kapcsolatban?
A neonok is sokmindent kibírnak, de jóval sérülékenyebbek. Ráadásul lágyabb vízben érzik jól magukat, azzal pedig kezdőként nem ajánlott és drága is bajlódni. Igazából ezt egy kicsit talán eltúlzom, mert sokan tartják őket csapvízben, de én mindíg a tökéletesre, az ideálisra törekszem. A www.diszhal.info-n nézelődhetsz, még ha nem is tudod mi az Nk (keménység) azt látod, hogy egyes fajoknál szűk, másoknál tág a határ.
Érvek:
Tiszta, szép hobbi. Hasznosabb, mint gép előtt ülni. Hosszú távra szól, sokat lehet tanulni türelemről, élőlényekről, biológiáról. Nincs hangja. Egyszeri ráfordítás után alacsony a fenntartási költsége. 1 hétre is magára hagyhatod, például nyaralás során.
Hátrányok:
Ha valamit rosszul csinálsz, egyik napról a másikra elpusztulnak. Ez ahogy mondtam csak alapos utánajárással kerülhető el, akkor viszont eredményesen.
A neonhal is jó, de az csapathal, ahhoz, hogy jólérezze magát, kell belőle min. 10 darab. Egyébként az guppikkal jól tartható együtt, mindkettő elég békés hal.
Egyébként az egyik hasonló kérdésnél sokmindent leírtam:
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__1..
Amúgy itt a második válaszoló vagyok én. Leginkább az írásom második fele vonatkozik a kérdésedre.
Egyébként amit Murr ajánlott, a Horn-Zsilinszky könyv tényleg nagyon jó, én is ott kezdtem az akvarisztikát.
Amúgy ha halakat tartasz, az először nehéznek tűnhet, de aztán imádni fogod, ebben biztos vagyok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!