Adnátok tanácsot adni kerti röpde készítéshez?
Vásároltam egy pár kecskepapagájt (egy tojó és egy hím). Mielőtt megvettem csak szakirodalmat olvastam róla. A kisállat-kereskedésben azt mondták, hogy elég neki egy nagyobb méretű kalitka (40*50*80) is, de később, fórumokon láttam, hogy sokkal jobban szeret ez a faj nagyobb röptetőben, voilerben. Szóval elhatároztam, hogy összeeszkábálok egyet nekik. Van nekünk a kert végében egy melléképületünk (mi nyári konyhának hívjuk). Ebből alakítanám ki a röpdét.
*Megfelelő neki a zárt épület?
*Nem lenne jobb, ha a szabadban lenne az egész?
*Milyen hálót használjak? Miből készülhet a váz?
Előre is köszönöm és várom a további tanácsokat :D
Szia!
Én úgy alakítanám ki, hogy a zárt épületből egy kinti kifutó nyílna, és (ha lesz más fajta madárkád is akkor teleltetni kitűnő). Én a vázát fából építeném, és ponthegesztett hálót használnák. Sok sikert :) Milyen színűek ? :)
Sárgák :P
Hogy érted a kinti kifutót? Egy ajtó van meg egy szélesebb ablak, hogyha számít. Én úgy gondoltam, hogy az ajtó vonalában lenne egy folyosó, majd a folyosóról nyílna 3 kisebb "szoba". Ezekben lennének a madarak (természetesen vennék még hozzájuk).
Szia!
Áh, több szobás röpde nem kell azért, ha csak 2 papagájról van szó, még többneks elég ez:
Az ablakos szobát csináld csak meg! A szoba falára rakj faágakat, rendezd be nekik, persze odúkat is! Az ablakon kívül pedig lesz a kifutó, a kinti röpde, azt pedig csinálhatod csibedrótból, hálóból is akár! De a kinti rész nagyobb legyen, mint a benti! Azt is rendezd be faágakkal! A rokonomnál (tenyésztő) pont így van a röpde! :)
A kinti röpdét így érti az első:
Illeszd az egyik ajtóhoz, vagy ablakhoz a bekerített részt, és tökéletes lesz. Szobák külön tényleg nem kellenek, úgyis együtt akarnak lenni mindig, inkább legyen nagy helyük repülni, mint több kisebb szoba:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!