Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hogyan néz ki az infuzória?

Hogyan néz ki az infuzória?

Figyelt kérdés

Van egy frissen telepített (5 napos) akváriumunk, halak nélkül, élő növényekkel és szálló por szerű jelenséget tapasztalunk benne.

Az akvárium távolról tisztának hat egyébként. Közelről vizsgálva nem tejszerűen zavaros, de az apró szemcsék feltűnőek benne.

2010. nov. 20. 20:59
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Az infúzória a papucsállatka. Elég pici, nem valószínű, hogy szabad szemmel látni fogod.
2010. nov. 20. 21:22
 2/6 anonim ***** válasza:
Szerintem nem mostátok át elég alaposan az aljzatot. Kvarchomok?
2010. nov. 20. 23:31
 3/6 A kérdező kommentje:

Lehet, de tisztának tűnt az aljat, nyolcszor mostuk át. Zúzott gránit.

Miért nem szedi ki a szűrő, ha szemmel jól látható?

2010. nov. 20. 23:59
 4/6 Salx Narval ***** válasza:
Tejszerűen bezavarosodik a víz, de nem hiszem, hogy erről lenne szó, mert általában ezek működő, de elhanyagolt akváriumban fordulnak elő a túletetéstől és a rothadó anyagoktól, ill a bontóbaktériumok hiányában.Én is a talajra gyanakszom, vagy esetleg a klóros vízre, mid két esetben ki kell tisztulnia.Nem márvány zúzalékot vettél véletlenül, mert abból mész oldódhat ki? A túl apró dolgokat nem veszi ki a szűrő sem, így az infuzóriumokat sem.A megelőzésen túl, én neomagnolt tanácsolnék ellenük,de nálad nem ezek okozzák a gondot.Szerintem 1-2 nap és megszűnik.
2010. nov. 21. 05:23
 5/6 Doruss ***** válasza:

Nekem akkor volt ilyen a víz, miután táptalajt raktam be és növényeket ültettem bele, bár akkor sokkal zavarosabb volt, mint ahogy itt leírtad. Amúgy nem lehet, hogy csak levegőbuborékok?

Szerintem várj egy kicsit, hátha leülepszik. Használtál vízelőkészítőt? Mert ha nem, akkor ajánlom, hogy használj, mert lehet, hogy klór vagy ilyesmi, bár az szerintem kipárolog egy idő után.

2010. nov. 21. 10:54
 6/6 A kérdező kommentje:
Valóban tisztább lett reggelre, valszeg a CO2 tabletta terméke volt. Köszi a segítséget!
2010. nov. 21. 13:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!