Működő akváriumba ti szoktatok valamilyen szert tenni (venni) ami gyönyörű kristálytisztává varázsolja a vizet?
Ez még nem működő aki.:) Nyugi, az akvárium türelemre tanít. Majd jön az alga virágzás, zöld, barna, stb. Majd lecseng, elmúlik. Addig is gyakrabban végezz részleges vízcserét, ne nagyon mosd ki a szűrőt, és ne légy rest olvsagatni a szakirodalmat. (nem feltételezem, hogy nem értesz hozzá, csak gyakran ez a hiba)
Működőbe (ez nem a homályosságot veszi el) használható a nitrát megkörő szat gyanta, és kevés jó minőségű(!) aktív szén. Előbbi rendszeresen regenerálva, utóbbi cserélve.
Nem kell beletenni semmit, főleg nem metilénkéket!!! Kiölné a 2 hét alatt beletelepedett összes hasznos baktériumodat!
Az opálosodás természetes, pár nap alatt le fog tisztulni.
És ha nem mostad volna át az aljzatot, az csak az első pár napban okozott volna opálosodást, utána letisztult volna.
1. válaszoló vagyok. Igen a metilénkékre gondoltam, csak nem tudtam h tudod a nevét is :) na szóval ez annyira nem tartós kb 1-2 hétig szép intenzív színe majd elkezd fakulni, de nyilván a vízcserékkel is fakul ugyhogy ezt olyan 3-4 hetente meg kell ismételni de nagyon keveset rakj bele. Ez az akvárium valószínűleg metilinkékes:
Bizony, nálam 70 literben van 10, néha 15 (Igaz jópár garnélával). Ajánlom a rendszeres, részleges vízcserét (heti 30%), pihentetett, azonos hőmérsékletű, klórmentes vízzel.
Vegyszerezni viszont nem szükséges, metilinkékkel meg pláne nem. A SZAT viszont erős telepítettség mellett nem hülyeség, könnyen elkerülhető vele egy halpusztulás.
Az meg, hogy egy belső szűrő mellett mennyi lebontóbaktérium telepszik meg és mennyire tudják a dolgukat végezni, hát kérdéses. Sem a felület, sem az áramlási sebesség nem optimális, tehát az említett vízcsere elengedhetetlen.
Már bocs 20:31 -es de miért lenne az az akvárium metilénkékes,azért mert kék háttér van rá ragasztva?Csak mert a vize egyártalán nem kékes.
A másik dolog,hogyha valaki kiakarja nyíratni a halait akkor metilénkékezzen bátran,mert ettől majd elgyengül az immunredszerük rendesen és halott fertőtlenített vízben fognak élni a halak ami nem túl jó nekik.
A metilénkék gyógyszernek van kitalálva és annnak is kell használni nem másra,gondolom te sem zabálod összevissza az antibiotikumokat és egyéb fertőtlenítő szereket,akkor a halaidat sem kéne állandóan fertőtleníteni mert szerintem rövidebb ideig fognak élni mivel valamien szinten beléjük ivódik a metilénkék és minthogy nem tápanyag csak mérgezi őket szépen lassan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!