Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Sera baktopur, darakór ellen?

Sera baktopur, darakór ellen?

Figyelt kérdés

Már 3napnál tartok a kezelésnél, de még mindig nagyon pöttyösek, meddig folytassam a kezelést?

Most a következő lépés a részleges víz csere lenne. De nem vagyok biztos benne, hogy hatásos volt ez így .

jan. 10. 07:58
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
3 nap alatt nem tűnnek el a pöttyök legalább egy hét mire látszik valami. Ha van talaj vagy növényzet akkor jelentősen csökken a hatékonyság.
jan. 10. 08:36
 2/2 anonim ***** válasza:

Egy ideje nincs akváriumom és sosem kezeltem darakórt, légy oly tündér, olvass rendesen utána, de gyanús ez nekem.

A Sera BAKTopur az BAKTérium ellen jó (anno frissen vett, uszorothadó bettákat kezeltem vele). Halovány emlékeim szerint szűrőbacikat is kinyírja, a biztonság kedvéért nézz ammónia, nitrit, nitrát szintet (az egészséges az 0, 0 és mérhető, sorrendben).

A darakór meg egy parazita. Olvasmányaim szerint malachit zöld + sötétítés (mert fényre oldódik), vagy van az a hőmérséklet, ami felett nem szaporodik a cucc. Ha a halaid érzékenyek a malachit zöldre, akkor hőmérséklet + fokozott oxigénbeoldás. Sera gyógyszerek közül asszem COSTApur, de nem mernék rá mérget venni.

jan. 11. 07:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!