Darakór ütötte fel a fejét az akaváriumban. Mit kellene tennem ? Már volt gyógyszeres kezelés de a halak nem viselték jól.
Nekem a sera costapur jött be. Kicsit megemeltem hozzá a hőmérsékletet is.
Sokan írják a jódmentes konyhasót is (10l /1 csapott teáskanál),hőmérséklet emeléssel (26-28 fok). Gondolom nem olyan drasztikus mint a gyógyszeres kezelés.
Hátha ezek segítenek:
https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__..
Plusz a többi darakóros kérdés. Illetve a tartási körülmények mellett írd le mi volt s hogyan zajlott az a korábbi gyógyszeres kezelés.
Szia. Megkaptam az üzeneted amit nem is értek miért privátba írtál. Ha nem haragszol kimásolom ,hogy más is tudjon hozzászólni (sajnos most pillanatnyilag nincs ennél többre időm):
“350 literes akvárium. Sügerek vannak benne. Türkiz arany sügér és császár sügér. A türkiz arany sügér kicsit túl szaporodott, kb 25-30db van belőle. Császar sügérből 8 db van. A gyógyszeres kezelés metilénkékel, majd miután ez nem segített sera baktopurt alkalmaztam. Ezt javasolták a boltban. Ettől ki fajultak a halak és nem igazán mozogtak láthatóan nagyon rosszul viselték. Az kaváriumban vannak még ancik és plekok valamit egy háton úszó harcsa is. A kezelés óta egy teljes víz csere volt. Eddig 2 db belső szűrő volt. Most már 1 db belső szűrő és 1 db külső szűrő van. Most kristály tiszta a víz minden érték rendeben van gyors tesztel mértem.”
Jó hogy nem használt, mert nem is darára való.
" Sera Baktopur – A Sera baktopur megbízhatóan legyőzi a bakteriális megbetegedéseket, mint a száj-és uszonyrothadás és a szürkés fehér ill. vattaszerű helyeket a bőrön és az uszonyokon az akváriumok édesvízi halainál és a kerti tavakban."
A metilinkék is inkább bakteriális dolgokra van.
Darára a malachitzöld, costapur.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!