Darakór lesz vagy más betegség áll a háttérben? (többi lent)
Egy vegyes akvában a neonhalakon (fekete és vörös) véltem felfedezni a darakórra jellemző fehér pontokat 6-8 példányon.
A halak fittek, esznek, nem dörgölőznek és nincs légszomlyuk.
A kezelést parakill plus- al megkezdtem a hőfokot 28_ra emeltem és most várok. Porlasztás megoldott.
Darakór a felelős vagy van más hasonló tünettekkel jelentkező fertőzés is, esetleg valaki tapasztalt már hasonlót?
Aksi:
250 liter
Terta EX 1000 plus külső szűrő
Világítás 0,5W/l felett van
Növényekkel teleültett, külső Co2 adagolással
Halak:
20-20 vörös-fekete neon
3 kékgurámi
2 gyöngy
6 anci
10 violafoltos páncélos
3 algázó géb
Nincsenek picit sokan? A gurámik s ancik bár nincsenek sokan, de viszonylag nagy méretük miatt rendesen kiveszik a részüket a vízterhelésből. Értem ,hogy sok növény van meg minden de azért legalább egy nitrátra mérj rá, biztos ami biztos. Legalább azt kizárhatjuk.
Főleg ha a teljes akvát gyógyszerezted akkor oda kell figyelni mert ugye így a baciknak is kb annyi.
Ahogy nézem a szűrő gyári ajánlásának alsó határa kb 100-150 liter. Ez sem bíztató. Mármint persze, ettől még lehet vele üzemeltetni egy 250 literest, sok növénnyel s relatív kevés hallal. Csak nálad kicsit sok a hal. Majd meglátjuk mennyi a nitrát s ha az alacsony akkor igazából nem probléma a sok hal.
CO2 rendben? Nincs ingadozás vagy ilyesmi?
Gyorsan felcsaptam az Akvaguru-t s megnéztem milyen más betegségeket ad ki ha a tüneteknél megadom a fehér fontokat. Többek közt bársonybetegség, neonbetegség, szájrothadás jött ki. Te látod a halakat szóval te tudod ,hogy melyikre hasonlítanak leginkább:
3-4 naponta csíktesztel ellenőrzöm a vízminőséget (No2,No3,CI2,Co2,GH,KH,pH)
Tudom, hogy nem a legmegbízhatóbb, de a ha nagy gond lenne jelezné.
A Co2, éjszakára le van állítva ezen felül nem véltem felfedezni nagyobb ingadozást, ez is stresszes a halakra nézve amitől gyengülne az immunrendszerük stb??
2 hetente 25% vizcsere eddig elégnek bizonyult nitrát felhalmozódási szempontból.
Eddig nincs halveszteség a pöttyök száma meg csökkenn gondolom abban a fazisban van amikór a talajon szaporodik már ha tényle darakór.
Úgy néz ki kikezelem őket, de min kéne változtatnom, hogy ne is forduljon elő többet?
A válaszokat köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!