Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Akváriumom belső szivacsos...

Akváriumom belső szivacsos szűrője eldugul, cserélhető másra?

Figyelt kérdés

Van egy Eheim külső szűrőm is de tárolás és esztétika miatt a belső szűrőt használnám 6 db Molly halhoz egy 60L akváriumban.

Cserélhető ez a szivacsos rész valami másra? Másabb szivacsra vagy nem tudom én mire...

A növények lehulló részeitől és egyéb dolgoktól is sűrűn eldugul a szűrő szivacsos része és olyankor a levegőt sem nyomja a levegőztető része a szűrőnek.

okt. 14. 22:38
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

kedves #4-es, igen, akár lehetett volna rá 1-2 % esély, hogy más van a háttérben, de ahogy látom, azóta, -szokás szerint- engem igazolt az élet.

Abban viszont 1-2 % igazság sincs, hogy könnyebb átfolyással nem nyírja ki a motort, mivel ebben nem egy szénkefés motor van, hanem egy ide/oda billegő rotor lapát, úgy van megtervezve, hogy ezt a mozgást ne befolyásolta a terhelés.

Egy szűrő, a névleges teljesítményének amúgy is 30-40%-ára esik vissza, sőt, külső szűrők esetében, ahol a szűrőknek nem dolga az áramlás kialakítása (arra ott a belső) 20%-os, vagy még kevesebb vízhozam se ritka, tehát több mint 80%-ban le vannak fojtva, mégis elketyegnek bő 10 évig.

Viszont ha már kinyírásról esett szó, ha a szűrő átjárhatóságának az oltárán fel van áldozva a biológiai szűrés, azzal remekül ki lehet nyírni a halakat.

okt. 16. 07:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!