Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hogyan tudom rávenni a halaima...

Hogyan tudom rávenni a halaimat arra, hogy pihenjenek?

Figyelt kérdés

A szobámban van egy akvárium amiben 13 halacska van... 50 lityós akva, 6 db neonhal és 6 db sárga bogyós hal meg egy alga evő hal.

2 napja vannak meg, de nem pihennek.

Van egy ledes lámpa az akvárium tetején, éjszaka szoktam világítani, nappal letakarom az akváriumot, de nappal is azt látom, hogy ha bekukkantok, hogy folyamat úszkálnak a halak

Hogyan tudom elérni, hogy aludjanak néha a halaim?

Kicsit aggódom... :/

szept. 4. 16:40
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A lámpa használatával továbbra se értek egyet, de oké legyen ha így jó neked. Mondjuk esetleg elmegy abban az esetben ha nappal valóban teljesen sötétbe vannak és gyakorlatilag mesterségesen felcseréled nekik a napszakok ciklusát. Kicsit elvetemült ötlet, de talán így elfogadható...

Ellenben a többi körülményről nem írtál semmit :/

szept. 4. 20:46
 12/15 anonim ***** válasza:

Ágyat paplant tegyél be nekik és kapcsold le a villanyt, aztán jöhet az esti mese.

Ember, ezek halak. Pihennek ők, nyugi.

szept. 4. 22:19
 13/15 anonim ***** válasza:
2 napja vannak benne, ismeretlen és idegen nekik a terep, természetes, hogy kicsit idegesek. Majd lenyugszanak, de ne várj tőlük olyan alvást, mint egy emlőstől :D Ők nem úgy alszanak, mint mi. Rövid pihenőik vannak, van olyan, aminek csak az agya egy része pihen, a többi állandóan aktív, stb.
szept. 5. 13:35
 14/15 Tevenyereggyarto ***** válasza:

#10 Kérdező

Ahogy nézem ott többen is aranyhalra tippeltek. Ha neked is aranyhal van akkor azoknak meg pláne édeskevés egy 50 literes. Jobb lenne azokat elajándékozni s inkább kicsit kibővíteni a hamis neonok számát, mondjuk még 4-6 hallal.

Az algaevőre nem írtad ,hogy anci-e, de ha az akkor annak is jobb lenne egy más hely. Túl otromba nagy oda, ha valami hasonlót szeretnél akkor esetleg egy kis csapat otocinclus/ törpe szívóharcsa jobb lenne.

Ha mindenképp akarsz még valamit a neonok mellé akkor garnélák, csigák szóba jöhetnek.

Sőt, akár még valami fekete vizes, biotóp-szerűséget is összehozhatsz mint például ez:

[link]

Szerintem ezerszer szebb és egészségesebb mint egy túlzsúfolt vegyes saláta.

szept. 5. 16:29
 15/15 A kérdező kommentje:

Nem aranyhalak!

Ezek ilyen kicsi sárgák!

Linkeltem róluk képet.

Csiga az van benne...

Sajnos amíg hal nélkül ment igencsak elszaporodtak benne a csigák.

A halakkal együtt hoztam 2 db csiga evő csigát.

szept. 5. 16:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!