Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hogyan tudom rávenni a halaima...

Hogyan tudom rávenni a halaimat arra, hogy pihenjenek?

Figyelt kérdés

A szobámban van egy akvárium amiben 13 halacska van... 50 lityós akva, 6 db neonhal és 6 db sárga bogyós hal meg egy alga evő hal.

2 napja vannak meg, de nem pihennek.

Van egy ledes lámpa az akvárium tetején, éjszaka szoktam világítani, nappal letakarom az akváriumot, de nappal is azt látom, hogy ha bekukkantok, hogy folyamat úszkálnak a halak

Hogyan tudom elérni, hogy aludjanak néha a halaim?

Kicsit aggódom... :/

szept. 4. 16:40
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Az alvás a különböző halaknál különböző formában jelenik meg. Néhány hal és kétéltű faj csökkenti a tudatosságát, de soha nem válik teljesen öntudatlanná, mint mi, emberek. Ez azt jelenti, hogy kevésbé figyelnek környezetükre, de agyuk éppúgy működik, mint az aktív szakaszban. Az éberség és az alvás között "lebegnek" félúton. Én a ledet az akva tetején estére lekapcsolom.
szept. 4. 16:51
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg a hal nem alszik, csak rövid pihenő szakaszai vannak.
szept. 4. 17:06
 3/15 A kérdező kommentje:

Tegnap oda voltam egy társas eseményen, este 10-re értem haza, full sötét lakásba, tuti aludtak :D

Lebegtek szétszórtan, alig tértek magukhoz...

Sajnos ilyen állapot még minimum 3 hétig nem lesz, mert itthon vagyok egy csonttörés miatt. Én lámpánál alszom illetve nappal meg megy a tv-m.

szept. 4. 17:15
 4/15 anonim ***** válasza:
84%
Meleg van a lakásban,meleg a vizük is,felgyorsult az anyagcseréjük.Hűsd le a vizüket.
szept. 4. 17:48
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Mi az a sárga bogyós hal?? és 50 literbe ennyi hal eleve dögvész... az meg abszurd, hogy nappal "altatod" őket éjjel meg világítasz.

Tényleg senkinek nem jön le, hogy hülyeség az egész kérdés?

szept. 4. 18:06
 6/15 A kérdező kommentje:
24 fokos vizük van...
szept. 4. 18:22
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Ne haragudj de ez komoly?

Viccnek erős lenne.. Nappal letakarni és éjszaka világítani teljesen hülyeség, se a halnak nem jó és így neked se látványos.

Egyébként a halak csak pihennek, nem alszanak. Nagyjából úgy képzeled el, hogy kb mozdulatlanok, vagyis próbálnak egy helyben maradni így egy minimális előre-hátra "ringatózás" van.

A körülmény milyen? Milyen szűrő, milyen víz, milyen növények vannak?

szept. 4. 18:24
 8/15 A kérdező kommentje:

Azért akarom ehhez szoktatni Őket, mert éjszaka én is lámpánál szoktam aludni, nappal meg általában dolgozom...

Elalvás előtt szeretem Őket nézegetni.

Tegnap este mikor full sötét volt a ház, akkor ezt csinálták. Egy helyben voltak, sztem aludtak. Sajnos ritkán lesz olyan, hogy sötét legyen a ház.

És miért lenne ez dögvész?

szept. 4. 19:05
 9/15 Tevenyereggyarto ***** válasza:

Ezt a “bogyós hal” dolgot tényleg megválaszolhatnád, már az előző kérdésednél is kérdezték ,hogy azok micsodák.

Ez így tényleg nem előnyös. Akkor már inkább időzítsd úgy a lámpát ,hogy a világítás nagyja az esti illetve délutáni órákra essen. De ne égesd egész éjjel. Gondolom neked sem a szobalámpa van felkapcsolva éjszakára.

Nappalra nem kell letakarni. Legfeljebb ha valamelyik oldalát telibe kapja a napfény akkor azt lehet sötétíteni.

A társításról annyit ,hogy ugye a sárga halakról nem tudunk semmit.

Neonból ekkora helyre legfeljebb hamis (Paracheirodon simulans) vagy esetleg zöld (Hemigrammus hyanuary, nem igazi neonhal, de na) neonhal jöhet szóba; simának, vörösnek túl kicsi a hely. 6 pedig elég kevés, inkább a duplája lenne a minimum.

Ha az algaevő anci/ ancistrus akkor annak szintén szűk a hely.

szept. 4. 19:49
 10/15 A kérdező kommentje:

[link]

Ez a fajta az...

A másik az stimmel, hamis neonhal.

2 csapat van, 2 fajtából.

+ a takarító hal

szept. 4. 20:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!