Mi lehet a baja? Csak fekszik.
A sárga színcől és a lazacfajtából(emit mondtál) ítélve talán almaplatti. És ha nem régen vetted elkaphatott valami fertőzést. Mikor kezdtem az akváriumozást ugyanez volt csak black mollyval. Nézd meg hogy a pikkelyei esetleg barnák fehérek-e vagy esetleg más színű de ez a kettő a leggyakoribb. Ha elszíneződött valószínűleg fertőzésről lehet szó amit a külső nyálkahártya ideiglenes meggyengülése okozza. Sajnos sok mindent nem tudsz tenni. Ajánlom a nyomelemes lemezes halkaját vagy kérj segítséget a halboltostól(ha rendes). Nem akarlak elkeseríteni de szerintem holnap neki vége az életnek :(
Nem azért mondom mert szemét akarok lenni hanem tapasztalatból mert a mollym ugyanezt csinálta...
Utolsó!
Milyen az almaplatti? Mert ilyet még a google se dobott ki :) És a platti amúgy sem lazacfajta, de még pontylazac se, hanem elevenszülő.
Hát igen, elhangzott sok jó válasz. Az egyik az akvárium kezelése, beindítása, rendszeres részleges vízcsere, hőmérséklet, vízértékek, ahogy elmondták. A másik a fertőzés vagy megfázás. Enni szokott, vagy akkor is csak bújkál?
Amivel egyébként nem értek egyet, az az, hogy 100 literre sok a 30 hal. Sok lehet, de simán összeállítható olyan válogatás, ami elfér.
Én nem vagyok szőrszálhasogató, csak mivel almaplatti nem létezik, kíváncsi voltam rá.
Egyébként meg ha tényleg ilyen halról van szó (de majd ő megmondja), akkor 100 literre nem tarthat többet, mint 10-12 db. Így meg nem csoda, hogy sorba elpusztulnak.
Hát igen, ha plattiból van 30 db, ráadásul azt sem tudod, hogy 100 vagy 150 liter, azt sem tudod, hogy egyáltalán milyen halak, akkor minek neked az az akvárium? Így valóban sorra fognak pusztulni, nem az a legnagyobb baj, hogy egy fekszik, hanem az, hogy lövésed sincs az egészről.
Kezdetnek csinálj hetente 30% részleges vízcserét pihentett vízzel, közben pedig ess neki a szakirodalomnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!