Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Alján és oldalán törött...

Alján és oldalán törött akváriumnak egyszerre kell kicserélni a két üvegét vagy előbb az alját és ha megkötött akkor az oldalát?

Figyelt kérdés
aug. 6. 14:36
 1/5 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem jobban jársz ha veszel egy másikat , Èn is jàrtam így , aztan a sarka repedt el a nyomás hatására . Van egy kecskeméti cég , egyedi méretre is készít medencét , nekem is így lett az új , és mèg àrban is korrekt .
aug. 6. 14:41
 2/5 A kérdező kommentje:
Jobb hogyha egyszerre van építve?
aug. 6. 14:57
 3/5 Tevenyereggyarto ***** válasza:
Én szétszedném az egészet, vennék megfelelő üveglapot s egyszerre újraragasztanám. Nem látom értelmét annak ,hogy egyszer egyiket s aztán másikat s végül ki tudja milyen lesz. Szerintem ha már úgyis cserélni kell akkor az a legbiztosabb ha tiszta lappal indul (ha már törött akkor gondolom nem is mai darab, lehet jobb azzal a lendülettel a régi ragasztást is újracsinálni, ugye).
aug. 7. 08:37
 4/5 A kérdező kommentje:

Mi a megfelelő üveglap? Mert azt hallom hogy nem jó akármilyen üveg.

Kérdés a régi ragasztót mivel kell letakarítani?

aug. 7. 08:49
 5/5 Tevenyereggyarto ***** válasza:

Rendszerint sima float vagy edzett üveget szoktak használni (meg ott az opti white, de az másik történet). A lényeg ,hogy olyan legyen amit terhelésre terveztek/ bírja a terhelést. A régi ragasztás meg leszedhető mondjuk szikével vagy valami hasonlóval. Majd többször, alaposan le kell tisztítani a ragasztandó felületeket, nem maradhat még zsíros ujjlenyomat, maszat sem. Nyilván maga a szilikon is jó minőségű, lehetőleg akváriumokhoz való kell legyen stb-stb.

Itt van például SerpaDesign videója:

[link]

Ha bizonytalan vagy akkor keress a környékeden megbízható üvegest aki segít a dologban, mondjuk Facebook csoportokban érdeklődj. Vannak akik ragasztást is vállalnak.

aug. 7. 11:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!