Mik a betta igényei?
Hallottam,hogy nem kell neki szűrő,meg hogy a vízmelegítő is csak nagyon nagy hidegben szükséges,mert nagy a tűrőképessége.Igaz ez? Mit kell tudni az etetéséről...stb
Tapasztalt sziámisok segítségét várom! :)
És én nem tartanám szűrő és melegítő nélkül...olvasd el ezt a cikket és még olvasgass utána, akár akvarista.hu-n is.
Ha nem akarsz szűrőt, akkor tegyél bele sok növényt, pl jávai mohát, anubiast, az nem fog megbarnulni, és betta a növények közt szeret bújkálni, úszkálni.
Ő nem szereti a nagy sodrást mellesleg, tehát ha van benne szűrő, akkor kicsire kell állítani.
Etetés, hát lehet kapni betta kaját -> száraz tápot, de megeszi az élő szunyoglárvát / tubifexet is.
Vízmelegítő akkor kell, ha akváriumban 25 foknál kevesebb a hőmérséklet. De nyilván a lámpa is fűt valamennyit, tehát nem biztos, hogy kell fűteni. Legyen ráragasztva egy öntapadós hőmérő matrica, akkor látod hány fokos a víz.
És ha nincs szűrő, akkor minimum heti fél vízcsere, mert úgy könnyebben megbuggyan a víz.
szia!
nekem van 2010 karacsonya ota egy kek bettem!kis kerek akvariumban tartom!vannak benne apro szines kovek (csomagban vettem) , egy nagy kagylo (olyan csigas) es ket munoveny!
reggel-este adok neki enni kb 7 db szaritottbolhat!hetente egyszer cserelem a vizet es miutan kicsereltem (hideg vizet teszek bele) ,ccsepegtetek klortalanito cseppeket!varok egy fel orat es visszateszem a halat az akvariumba!
remelem segitettem szia
szia!
nekem is megvan a bettám,már 2010 karácsonya óta,egy vörös szépség. :)
de azért köszönöm a választ :D ment a pont :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!