Alternanthera reineckii Pink, Ludwigia repens, Alternanthera reineckii Mini, Ludwigia repens Rubin, Bacopa purple, Ludwigia sp. Super Red, Alternanthera reineckii, Rotala sp. Colorata, Rotala macrandra rövidekhez milyen talaj kell?
És mit jelent az hogy aktív talaj?
Pénz az aktív talaj plusz táp talaj kombináció ez mit jelent így együtt úgy értem hogy mivel érdemes tápozni?
Hallottam olyat hogy magát a vizet is érdemes tápozni a növényeknek nem csak a talajt.
Az aktív talaj például az ADA Amazonia 2. Agyagos aljzat, porózus, tehát könnyen megtelepednek benne a hasznos baktériumok. A szemcsék alakja miatt meg elég szellős teret biztosít a növények gyökereinek, amiért azok hálásak lesznek. Ez a talajod fő rétege, minimum 5cm vastagságúnak kell lennie.
A táptalaj a talaj alsó rétege. Tulajdonképpen egy tápanyagokban gazdag komposzt. A növények ebből szívják fel a legtöbb tápanyagot. Ez 1-2cm vastagságú réteg, az üvegtől elhúzva pár centire és jól lefedve a takaró réteggel, mert nem túl előnyös ha nagy mennyiségben kioldódik a vízbe, mert algásodáshoz vezethet. Ezért érdemes aktív talajjal kombinálva használni, mert az agyagos aktív talaj elnyeli a kioldódó tápanyagokat és egyenletesebben adagolja a növényeknek.
Tápozásra meg ugyan azt tudom írni amit valamelyik korábbi kérdésedre. Micro/Macro folyékony táp és az sem hátrány ha van mellé liquid carbon is, viszont a tévhittel ellentétben ez nem egyenértékű (és nem is zárják ki egymást) a szén-dioxid diffúzióval. A vizet azért érdemes tápozni mert a növények nem csak a gyökerükön keresztül vesznek fel tápanyagot, hanem a leveleikkel is. Illetve mivel az egész akvárium víz alatt van, ha a vízoszlopot tápozod a levelek miatt, azzal a gyökereket is tápozod.
Ha kombinálod a folyékony tápozást a megfelelő talajrendszerrel, akkor nem csak a növényeid lesznek egészségesebbek, de a talajod is később fog kimerülni, mert nem az az egyetlen forrás a növények számára ahonnan szívják a tápanyagokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!