Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Hi történt az algaevőm fejével?

Hi történt az algaevőm fejével?

Figyelt kérdés

[link]

Van egy nagy fejeres folt a fél fején.

Teljesen jól úszik és nem rűnik úgy mint ha zavarná

Fiatal példány.

2024. máj. 29. 21:57
1 2
 11/15 Tevenyereggyarto ***** válasza:

Hoppá, a metilinkékről meg is feledkeztem. Azzal sajnos lenulláztad a szűrést, szóval jelenleg van egy akvád szinte 0 szűréssel, de halakkal.

Szerintem ragadd meg az alkalmat s csinálj egy talajcserét, rázd rendbe a dolgokat stb.

Halakat kiveszed egy vödörbe/ lavórba az akvavízzel s berakod a szűrőt vagy egy levegőztetőt. Amíg ott vannak addig jobb nem etetni, étlen simán kibírnak akár 1-2 hetet is, de most ha cselekszel akkor 1-2 napnál többet nem kell úgy legyenek.

Az említett homokokból (vagy valami hasonlóból, ami tetszik s jó) raksz kb 5 cm vastagon.

Bele ízlésed szerint pár kő meg fa (az algaevők igénylik az igazi fát az emésztésük miatt), növényeket beülteted, vízzel feltöltöd. A víznek kb fele legyen a régi akváriumvíz, a többi lehet friss klórtalanított víz.

Szűrő s fűtő bele, hőfokot beállítod s hőmérővel figyeled. Ha csak egy szűrő van akkor az maradjon a vödörben a halaknál.

Ha minden rendben akkor legkésőbb másnap némi szoktatással mehetnek bele a halak. Ha van akkor adhatsz baktériumkultúrát a vízhez.

Ezután jó eséllyel legalább 2-3 naponta kell 15-30% vízcsere a következő 4-5 hétben. Utána fokozatosan lehet visszavenni.

2024. jún. 4. 17:20
 12/15 A kérdező kommentje:

10

Nincs műnövény benne az egy kisebb rönk olyasmi mint ami a kepen is van.

2 vitorlashal minimum helyigényének 100 litert orvastam. Nem hinném, hogy rosszul érzik magukat mert 15 naponta ikráznak.

Az akváriumot már én is terveztem nagyobbra cserélni még így is, hogy ez a minimum a vitorlasoknak csak előtte egy szekrényt kellene vennem ami elbírja.

2024. jún. 4. 17:41
 13/15 A kérdező kommentje:
11van egy kis akváriumom a halakat ott tudom tartani takaritás alatt
2024. jún. 4. 17:43
 14/15 Tevenyereggyarto ***** válasza:

“Nincs műnövény benne”

Rendben, lehet csak valamit félreértettem.

“2 vitorlashal minimum helyigényének 100 litert orvastam. Nem hinném, hogy rosszul érzik magukat mert 15 naponta ikráznak.”

Úgy egyébként ikráztatni lehet ennél kicsit kisebben is. Viszont állandó tartásra nem a legjobb, főleg a vitik magassága miatt mert ők ugye inkább függőlegesen nagyok. Hosszban olyan 10 cm körül vannak ami nem is lenne túl sok ekkora helyre, de a hosszú uszonyaik miatt lehetnek akár 20 cm magasak. Emiatt inkább olyan 40-50 cm magas akvákba ajánlottak s a 100 literesek ennél rendszerint jóval alacsonyabbak.

“Az akváriumot már én is terveztem nagyobbra cserélni még így is, hogy ez a minimum a vitorlasoknak csak előtte egy szekrényt kellene vennem ami elbírja.”

Esetleg nézz közbe hasonló témájú Facebook csoportokban és/vagy érdeklődj asztalosoknál/ olyan embereknél akik vállalnak ilyesmit. Így lehet több sikered lenne mintha nem akváriumra tervezett szekrények közt keresnél (nem tudom most hogyan keresel, de érted hogy értem).

“van egy kis akváriumom a halakat ott tudom tartani takaritás alatt”

Az is teljesen jó.

Egyébként gondolom nem szoktál rendszeresen teljes takarítást csinálni, ugye?

2024. jún. 4. 19:34
 15/15 A kérdező kommentje:

14

Nem nincs teljes vízcsere gyakran

2024. jún. 4. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!