Gömbhalakat lehet együtt tartani neonhalakkal?
Mivel etetnéd a gömbhalakat?
Ha nem kapnak megfelelő kaját, akkor egymást is megeszik.
A törpék is.
A gömb kinyírja a neont, a plattimat is kinyírta.
Nekem 4db gömbi volt 90 literben és lassan egymást is kinyírták, végül csak 1 maradt. Ez olyan mint a hegylakó, csak 1 maradhat. Viszont a vitorlás hal és a gömbi jól elvoltak. Ha meg bevilágítottam lézerceruzával, a gömbi követte a fényt, így lehetett vele játszani mint egy macskával :)
---------
A másik akváriumba pedig volt nekem
törpe gömbhal + neonhal + darázsgéb.
Ezek így jól elvoltak együtt, mert a törpe gömbi az nem nő meg és nem is agresszív, inkább félős, viszont viselkedésre jobb fej mint a nagy. Ugyanúgy nézeget a nagy szemeivel, ha fél akkor meg elgörbíti az uszonyát, nagyon édi. Kis csapatban voltak és 4-en mindig együtt úszkáltak.
---------
Viszont a gömbhalaknak sózni kell a vizüket. Jódmentes sóval. És a lényeg, hogy a nagy gömb az megeszi a fagyasztott kaját is, de a törpe gömb az nálam csak aélő tubifexet, vagy szunyoglárvát evett, semmi mást nem volt hajlandó, és azt olvastam róla, hogy ha nem kap enni 9 nap alatt megdöglik, szal pl ha elmész nyaralni, és itthagyod őket, akkor ezt figyelembe kell venni :)
Utolsó, köszi szépen. :)
Reméltem, hogy hátha lesz egy "szakértő" is, akinek van/volt tapasztalata ilyen halacskákkal. :D Örülök, hogy a törpe gömbi ilyen békés, kezdtem elkeseredni, hogy tényleg megeszi a társait majd az akváriumban. :) És a kajája sem különleges, úgyhogy az is jó. :)
Maximum 1-2 nap, amit ki kéne majd bírniuk kaja nélkül, mikor nincs itthon senki hétvégén, hosszabb időre mindig megoldható lesz, hogy valaki etesse őket. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!