Sziámi harcost lehet együtt tartani neonhalakkal?
Régen volt akváriumunk, és az állatkereskedésben rámsóztak egy sziámi harcost. Nagyon tetszett, szép volt, de megkérdeztem, miért harcos? Azt mondta az eladó ááá az csak egy név.
Hát... nem.... Egyedül a neonhalakat nem tudta bántani, azok elhúztak előle. Ja, és a 15 centis harcsát hagyta még életben. De csak mert azzal nem tudott kikezdeni. :D Viszont a többi halat megtépte...
Helló!
Én régen tartottam bettát, viszont nálam nem bántott senkit sem, pedig én olyan mixet csináltam halakból XD
( neonok, guppik, platti, valami zebra halacska ( szürke illetve rózsaszín változat ), valami házmester ( az eladó nevezte így én meg elfelejtettem a nevét hirtelen :D ), vitorláshal.... ).
Igazából az a helyzet, hogy a Betta viselkedése elég kiszámíthatatlan. Van úgy, hogy semmi baj vele, de az is előfordul, hogy nem lehet vele bírni.
Nekem különben mindig volt Bettám, egy 200 literes akváriumban tartottam más fajú halakkal, és soha semmi baj nem volt vele. Ahonnan a legutóbbit (egy Betta hímet) vettem, nyugodtan úszkált neonhalak között, és remekül elvoltak együtt - akárcsak nálam, a 200 literesben.
Szóval kedves Kérdező, próbaszerencse! (de szerintem nem lesz gond.)
"Ahonnan a legutóbbit (egy Betta hímet) vettem, nyugodtan úszkált neonhalak között, és remekül elvoltak együtt"...
Nekem ez is újdonság,mert eddig akármelyik állatkereskedésben jártam,mindíg külön tartották őket egy kb.2 dl-es kis "pohárban",vagy elkülönítve az akváriumban a töbi hal mellett...
De akkor ezek szerint halfüggő az egész.
Köszi a választ mindenkinek! :)
Ha a betta hím megépíti a habfészkét, akkor az első, akit megöl az a be nem ikrásodott nőstény.
Ha megépíti a habfészkét, akkor azt védeni fogja. Akik panaszkodnak, hogy milyen harcias:
- nem látták, hogy komolyan megtámadott volna valaki, de ha már harcoshal a neve...
- először vettek egy bettát, mert kicsi akváriumok van... aztán a kicsibe vettek még halakat
- szárított sz@rral etetik
Sok kereskedésben azért tarták pohárban, mert a hímeket tényleg nem lehet osszerakni, a nagyobb halak viszont megtéphetik.
Egy nagy akváriumban több helye marad, a többi hal több helyre el tud bújni, tehát kevesebb a baj vele.
Kezdőként viszont nem ajánlom a 25 literes akváriumot, csak ha egyedül tartod a bettát. A többi halnál minimum az 50 liter, minél kisebb az akvárium, annál több gondod lesz vele, annál valószínűbb egy halpusztulás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!