Gömbhalakat lehet együtt tartani neonhalakkal?
A gömbhal brakkvizi hal, tehát sózni kell a vizét, a neonhal ezt a mennyiséget már nem tolerálja. De még mielőtt ez rosszul esne neki, a gömbhal már meg is eszi, eléggé agresszív ragadozó halfaj.
A gömbhal brakkvizi, kicsit sós és keményebb víz kell neki, a neon viszont édesvizi hal és a lágy vizet kedveli inkább... eléggé lehetetlen vállalkozásnak tűnik együtt tartani őket.
(elsőnek: bááá XD XD)
Ma voltam kereskedésben, akkor még nagyon babahalak lehettek a gömbök, mert hosszra nem voltak nagyobbak a neonoknál. :D
Köszönöm a válaszokat, akkor inkább csak 4 gömb lesz együtt, az, hogy a keményebb vizet szeretik az jobb is akkor. :)
Köszönöm a linket, de amit linkeltek gömbhalat, az nem az amire én gondoltam és szeretnék. Amit az egyik válaszoló írt, édesvízi gömbhalat szeretnék, ami nagyon picike, kereskedésben a legnagyobb is 3 cm hosszú volt és azt mondták nem nő. Ott neonhalakkal volt együtt tartva. Amit linkeltek az teljesen máshogy néz ki, meg 15 cm-es, ami hatalmas. :S
Amit én láttam a boltban az ilyen volt: [link] Ez a kép jutott eszembe egyből, mert teljesen ugyanígy néz ki, annyira édes a feje, csak meglepődtem hogy mennyire aprócska. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!