30literes jol mukodo beallt novenyes akvariumba egy nyugodt betta melle tarsithato ketto otocinclus?
Azért kérdeztem, mert- nem akarok negatív lenni, vagy az ördögöt a falra festeni-
örülök, hogy eltűnt az alga, de:
Gondold végig logikusan: Valamitől kialakult!
Az, hogy eltűnt, nagyban köszönhető a sötét kúrának (blakc out)
De ha utána, minden körülményt ugyanúgy hagysz, mint előtte, akkor nem kell hozzá kalambónak lenni, hogy kikövetkeztesd, pont ugyanúgy vissza fog térni, ahogy először megjelent.
Lehet, hogy lámpa "sok". (vagy minőségben rossz...) De lehet, hogy nem a lámpa! (Az, hogy sötét kúrától tűnt el, csak azt jelenti, hogy a fénymegvonás sokkját nehezen viselték, nem azt, hogy a sok fény okozta a túlburjánzást!!!)
Más okok is lehetnek a háttérben.
A jó hír, hogy ha ilyen jól reagált erre a rendszer, akkor az algák se olyan makacs vendégek.
Nem annyira makacsok, hogy mindenféle biofegyvert (algázó halakat) kéne bevetni.
Ugyanazt tudom csak megerősíteni, hosszú távon jobban jársz, ha kísérletezel ilyen olyan módosításokkal,
-fény intenzitása, minősége, világítás hossza, tápozás mértéke, úszó növényzet bevetése (ez egyben árnyékol is!)
részleges vízcserék megosztása, több, kisebb részre...
lehet, hogy erre rá megy pár hónapod, de szinte biztos vagyok benne, hogy hosszú távon stabilabb, fenntarthatóbb rendszert lehet létrehozni, mint plusz állat hozzáadásával!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!