30literes jol mukodo beallt novenyes akvariumba egy nyugodt betta melle tarsithato ketto otocinclus?
Annyira nem néz ki rossznak, végülis ezek a felületnövelt szivacsok, ha beérnek, elvileg teszik a dolgukat rendesen.
A hátránya, amit gyanítottam, és amiért kérdeztem is, gyanítottam, hogy a betta mellett nem csinálsz nagy áramlást.
Itt ugye burkolat nélkül van a szivacs, tehát az összes szívóerő, óriási felületen oszlik el, ami egyben azt is jelenti, hogy kb. nulla az egységnyi területre jutó szívóerő, és így a mechanikai szűrés is.
Na hogy a lényegre térjek, nem tudom hogy állsz a vízcserékkel, meg az aljzatporszívózással, de ilyen kis akváriumhoz, és ilyen szűrőhöz, én azt mondom, kéne heti 2X20% vízcsere, és minden leszívást aljzatporszívózással kéne egybekötni.
A gyakoribb kisebb vízcserék stabilabb vizet eredményeznek, a porszívózás meg elkerülhetetlenül szükséges, mind a betta szinte pangó vízigénye, mind a szűrő felépítése miatt.
Szóval nem tudom most ezt hogy csinálod, de ha nem így, akkor én azt mondom, állj rá erre egy hónapig, meg esetleg dobj a víz tetejére egy marék átokhínárt, vagy békatutajt, ilyesmit, és nézd meg mi változik.
Mielőtt állatot vennél. Ez még nem kerül pénzbe, ezeket a gyorsan szaporodó növényeket néha ingyen is osztogatják aksis csoportokban.
Illetve még annyi, hogy ez a fény nem tudom hány lumen lehet, de szettekhez nem adnak olyan nagy foton bombákat.
Szóval ha tápozod a növényeket, azt csak olyan mértékig éri meg, amilyen mértékben fotoszintetizálni, és nőni tudnak az adott fényerőn. A többi növénytáppal az algákat eteted.
Ebben a betta aksiban csak egy fa van, anubiasok a fan, par gombmoha es sagittaria, akkora fenyt nem igenyelnek,
.. es igen a betta miatt elegge allott a viz,nagyritkan kicsit feljebb kapcsolom hogy megmozgassa bar tudom hogy nem kene. Az aljatporszivozasra sajnos hamar rajottem hogy kenytelen leszek gyakrabban, mert a kaka meg sem mozdul. Tuletetes sincs, de valahogy eleg elbaszott meret ez a 30 liter. Semmi nem jott be eddig , meg az sem ami a nagyobbaknal jolly joker szokott lenni, most meg meg algasodni is kezdett.. ezt az aquael pat mini szurot egyebkent eddig minden csoportban lehurrogtak ahol rakerestem,bar azthittem azert 30litert elbir ( ha mar hivatalosan 120literes akvariumig kene vegeznie a dolgat)
Ez részben jogos, én ezért nem is ajánlottam a garnélákat.
Még ha nem is eszi meg őket, félnek, stresszelnek, ami sose vezet jóra.
De látod, itt van a #15-ös válaszoló, mondjuk nem törpegarnélákat tart, hanem picit nagyobbakat, és az ő hala ezek szerint elvan velük. Ez nem garancia rá, hogy a tiéd is békén hagyná őket...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!