Akik már szaporítottak bettát, tudnának nekem segíteni?
Ajaj...! Ez nem normális viselkedés. Azt jelzi, hogy megfáztak. Ez annak köszönhető, hogy a víz nem volt egyenletesen meleg (az egyes vízrétegek egymáshoz képest túl nagy ingadozást követtek):
1. nem volt bekapcsolva nekik a fűtő és/vagy az oxigénfejlesztő /ez utóbbi azért kell, hogy a meleg egyenletesen oszoljon szét az akváriumban. Ne legyenek "lépcsők" a víz hőfokát illetően/
2. nem volt letakarva az akvárium törölközővel és/vagy üvegtetővel
3. részleges vízcserét kaptak (ebben az időszakban még nem szabad!)
----------
A Betta (de főleg az ivadék) nagyon melegigényes. A süllyedő úszás, de főleg a hason úszás megfázásra utal - az ivadékok döntő része később sem gyógyul meg.
Máskor jobban vigyázz.
További szép napot!
Köszönöm a válaszodat!
A részleges vízcsere lehet esetleg a hibás.Azért gondoltam a vízcserére,mert tojássárgájával etetem őket,és az nagyon elszennyezi a vizet.Azt írták,hogy akkor gyakrabban kell cserélni.Ma tettem be apró csigákat nekik,hogy takarítsanak.Akkor egy darabig nem is cserélek nekik vizet.
Tető van nekik,megy a fűtő 28fokon,van nekik levegőporlasztó is.Nem mind van a talajon,vannak a víz minden rétegében.remélem nem csináltam nagy bajt így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!