Izzadnak a kutyák? Végül is pl. a lovak tudnak, akkor a kutyák miért ne tudnának?
Több weboldalt olvastam, és volt ami szerint igen, és volt ahol azt írták nem, csak a nyelvükön keresztül párologtatnak (lihegéssel). Eddig én is úgy tudtam, hogy nem, de párszor futottam a kutyámmal, és utána eléggé nedves volt a szőre...(nem, nem hempergőzött pocsolyában, nem esett az eső, nem ugrott fejest a vizes tálba utána, és a nyála sem "csapódott" hátra futás közben...)
szóval szerintetek, mi az igazság?
A kutyák elvileg még a talpukon tudnak hőt leadni, meg persze lihegéssel.
/erről már egyszer beszéltünk/
Igen, én is úgy tudtam eddig, hogy nem, de akkor mitől lehetett nedves a szőre? erre nem tudok rájönni...
de mindenesetre köszi:)
Magas volt a levegő páratartalma és lecsapódott a kutyád szőrére. Nem tudom ebben van-e realitás.
Azért gondolom így, mert nálunk a lakásban mikor magas a páratartalom víz formájában (jó nagy cseppek az ablakon) lecsapódik.
Lehet, hogy ez kutyán is működik. :)
22:05-ösnek:
"pl. a kutya csak a talpán keresztül képes izzadni, ezért a párolgásos hővesztést csak intenzív lihegéssel tudja fokozni."
forrás:sulinet.hu
Okoskodás előtt tájékozódj. Egyébként meg áldd a sorsot, hogy izzadsz, valszeg az első nyári kánikulában meghalnál nélküle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!