Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Izzadnak a kutyák? Végül is...

Izzadnak a kutyák? Végül is pl. a lovak tudnak, akkor a kutyák miért ne tudnának?

Figyelt kérdés

Több weboldalt olvastam, és volt ami szerint igen, és volt ahol azt írták nem, csak a nyelvükön keresztül párologtatnak (lihegéssel). Eddig én is úgy tudtam, hogy nem, de párszor futottam a kutyámmal, és utána eléggé nedves volt a szőre...(nem, nem hempergőzött pocsolyában, nem esett az eső, nem ugrott fejest a vizes tálba utána, és a nyála sem "csapódott" hátra futás közben...)

szóval szerintetek, mi az igazság?

2011. márc. 28. 21:56
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
80%
Kutyák nem izzadnak, lihegéssel hűtik magukat meg nyáron mikor a hideg földbe lyukat ás és belefekszik...
2011. márc. 28. 22:01
 2/14 anonim ***** válasza:
95%

A kutyák elvileg még a talpukon tudnak hőt leadni, meg persze lihegéssel.

/erről már egyszer beszéltünk/

2011. márc. 28. 22:02
 3/14 anonim válasza:
93%
szia!en ugy tudom,hogy a tappancsukon keresztul izzadnak.
2011. márc. 28. 22:02
 4/14 anonim ***** válasza:
32%
utolsó, rosszul tudod a kutyák nem izzadnak (bárcsak misem izzadnánk)
2011. márc. 28. 22:05
 5/14 A kérdező kommentje:

Igen, én is úgy tudtam eddig, hogy nem, de akkor mitől lehetett nedves a szőre? erre nem tudok rájönni...

de mindenesetre köszi:)

2011. márc. 28. 22:09
 6/14 anonim válasza:

Magas volt a levegő páratartalma és lecsapódott a kutyád szőrére. Nem tudom ebben van-e realitás.

Azért gondolom így, mert nálunk a lakásban mikor magas a páratartalom víz formájában (jó nagy cseppek az ablakon) lecsapódik.

Lehet, hogy ez kutyán is működik. :)

2011. márc. 28. 22:16
 7/14 anonim ***** válasza:
94%

22:05-ösnek:

"pl. a kutya csak a talpán keresztül képes izzadni, ezért a párolgásos hővesztést csak intenzív lihegéssel tudja fokozni."

forrás:sulinet.hu

Okoskodás előtt tájékozódj. Egyébként meg áldd a sorsot, hogy izzadsz, valszeg az első nyári kánikulában meghalnál nélküle.

2011. márc. 28. 22:19
 8/14 anonim ***** válasza:
Milyen vagany lenne ha nekunk is kihegni kellene
2011. márc. 28. 23:24
 9/14 anonim ***** válasza:
22:02-nek igaa van.Az első tappancsaikon keresztül és lihegéssel hűtik magukat.Ki is lehet próbálni , nyáron mikor melege van engedd be a lakásbak és néd meg a parkettát vagy a csempét és látni fogod hogy az első tappancsainél nedves marad a talaj.
2011. márc. 29. 08:45
 10/14 anonim ***** válasza:
Miért csak az elsőkön...? Tényleg érdekelne, nem kötözködök.
2011. márc. 29. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!