Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » FONTOS! Mi történik ha?...

FONTOS! Mi történik ha? (Többi lent! ) FONTOS!

Figyelt kérdés
Az akváriumom 25 literes, nincs benne fűtés, de a víz 20°C. Neonhalakat, tartanék benne. Egész pontosan egyenlőre 6db-ot.
2010. okt. 20. 17:16
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
70%

SZia!

Jól bírja az alacsonyabb,18-20°C hőmérsékletet, mert hazájában a nagy fák összeboruló lombkoronája alatt az állandó félhomályban a kis vizek nem tudnak felmelegedni. Nagyon alkalmazkodó. De azért a hőmérsékletet folyamatosan figyeld szerintem.:)

22/L

2010. okt. 20. 17:21
 2/15 A kérdező kommentje:
Így van! Ezt a cikket olvastam el kb 1 órája. Csak a szűrésen gondolkozom. Mivel max 10 halat teszek majd bele. Hetente csinálok részleges vízcserét állott vízzel.
2010. okt. 20. 17:25
 3/15 anonim ***** válasza:

hááát, csinálhatod hetente a részleges vízcserét, csak akkor jól szippantsd ki csővel az aljzatot is. De én tennék bele szűrőt a helyedben! Meg hát élő növények minden, hátha faszán beállna a víz!

22/L

2010. okt. 20. 17:29
 4/15 A kérdező kommentje:
Sajnos nem tudom megoldani. Aljzat tisztítózni is fogom. de nem is férne el a szűrő. Mert az asztalomban van egy rekesz féleség, amit nem használok semmire, kb közepes fényerővel. A neonhalak amúgy sem szeretik az erős fényt. Meg az uncsiméknak is volt 15 literes, és nekik semmi sem volt benne! Úgyhogy belevágok, aztán ha látom hogy nem érzik magukat jól, mennek a nagy aksiba.
2010. okt. 20. 17:34
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Szűrő mindenképpen kell, anélkül nem lesznek hosszúéletűek. Ha nem biztosítod nekik az alapfeltételeket, akkor ne kezdj bele. Mi az, hogy nem fér el egy szűrő? Az benne van az akváriumban (természetesen belső szűrőről beszélek), nem foglal semmilyen plusz helyet.
2010. okt. 20. 19:36
 6/15 Salx Narval ***** válasza:
100%
Ha nem hallgatsz a tanácsokra, akkor mi a célja a kérdésednek? Ha kék neonról beszélünk, akkor határeset a 20 fokos víz, a többinek kevés.Kellene egy kupac jávai moha és egy tő apró levelű anobias. Ezek jól tűrik a közepes fényt.Bizony kellene egy szivacsszűrő is ahhoz, hogy jól működjön a dolog.Azt én sem hiszem el, hogy nem lehet megoldani.Érdemes a vizet forralni, vagy más úton lágyítani és enyhén savanyítani, jó hatású egy kis tőzegkivonat, égertoboz,vagy csersavpor.Esetleg bolti PH mínusz.Komolyan mondom nem értelek, gondolom szép akváriumot szeretnél, amire jó érzés ránézni és alapvető 1-2 ezer forintos dolgokon akarsz spórolni.Biológiai hártya fog képződni a víz tetején, ha nem mozog, ami még azt a kevés oxigént is kizárja amit a vízfelszín felvenne. Növényzet és szűrés nélkül, hamar fellép az oxigénhiány és megemelkedhet az ammónia és nitrát, valamint a CO2- szint, még ha megcsinálod a heti 20%-os vízcserét, akkor sem biztos, hogy nem lesz gond idővel.Ha más növényed nem is, barna alga biztosan lesz.Szűrés nélkül, még egy jól növényesített, kellően megvilágított akváriumban is nehéz megfelelő körülményeket biztosítani ahhoz, hogy a halak ne csak éljenek, hanem jól is érezzék magukat.Na mindegy, nem papolok tovább, te tudod mit csinálsz.
2010. okt. 21. 03:22
 7/15 A kérdező kommentje:
Van benne jávai moha is, kétféle hínár, vallisneria spiralis is, csiga is, a hal még csak most fog belemenni. Igen ám, de a legkissebb szűrő amit találtam, az is 300l/h teljesítményű!
2010. okt. 21. 16:09
 8/15 A kérdező kommentje:
Az akváriumban kb 13-15 cm magas a víz! ez olyan mitha egy fekvő akvárium lenne. Ez inkább széles, és hátrafelé hosszú, de 20cm magas. Csak kíváncsi voltam, hogy a tapasztaltabbak milyen tapasztalattal vannak. És nem kell egyből felháborodni, hogy mit akarok csinálni, mert nem fog szűrés nélkül menni huzamosabb ideig!
2010. okt. 21. 16:20
 9/15 A kérdező kommentje:
Majd remélem holnap kapok szűrőt!
2010. okt. 21. 16:37
 10/15 Salx Narval ***** válasza:
Nem háborodtam fel, csak nem értettem a dolgot, mivel nem azt írtad, hogy ez csak ideiglenes állapot és majd veszel szűrőt.Az viszont nagyon jó, hogy vannak növényeid.Ajánlanám figyelmedbe a kis méretű szivacsszűrőket, azok még ide is jók, valamint az akvárium oldalára, hátfalára akasztható, külső szűrőket, ezek még helyet sem vesznek el az akváriumból.Némelyiknél szabályozható a teljesítmény és esőztetővel is csökkenthető a nyomás.Egész olcsók is vannak, de a szivacsszűrő tényleg olcsó és az is elég.Sok sikert a neonokhoz.
2010. okt. 21. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!