Mikor nagy a szűrőben az áramlás, ha nagyobb a W szám, vagy a l/h? Van egy 3 wos szűrő 350 l/h és gyenge.
Van egy 5 wos amit kinézetem, nagyobb a l/h de nem tudom nem hoz e hasonlóan gyenge áramlást. 50 l akva.
Halk szűrőt keresek hálószobába.
Figyu már, ha nem értesz valamihez, pl. az autódhoz, kérdezel valamit egy szerelőtől, aminek a megválaszolásához 15-ször több infó kell, akkor azt is elhajtod a p1csába?
Oké, akkor van rá nem is 1, hanem 3 egyszerű válaszom, általánosságban:
Mindkettő. Nem (csak) ezen múlik. Más befolyásoló tényezők is vannak.
Szép napot!
Általánosságban mindegy, ha valós a l/h érték, akkor esetedben az 5w-osnak lesz nagyobb vízhozama. VISZONT, nem mindegy pl. a mélység, amilyen mélyre a víz alá meríted, vagy külső szűrő esetén amilyen mélyről a vizet szívja. Minél nagyobb a teljesítménye a szűrőnek, annál erősebb a motor, ami azt jelenti, hogy a nagyobb teljesítményű mélyebb elhelyezés esetén is tudja vagy közel tudja a l/h értéket, mert a motorra nehezedő vízoszlop nyomását a magasabb teljesítményű könnyebben ellensúlyozza, míg a kisebb nem.
De ez függ még pár dologtól, hogy pl. áttételes-e, meg stb., de általánosságban amit leírtam.
Szóval lehet hogy a kisebb teljesítményű 20 cm mélyen már küszködik, és már nem tudja elérni azt a vízhozamot, míg a nagyobbat lehet, hogy akár 1 méter mélyre rakhatod, akkor is fogja tudni.
Tehát a vízhozam értékek leginkább arra vonatkozik, amikor éppen csak benne van a vízben. Ahogy viszed lejjebb, a wattoknak van jelentőségük mint írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!