Természetes, h megváltozott a színük?
Tegnap vettem 2 Algaevő csíkhalat/Kínai algaevőt amik a boltban még sárgák voltak,de mire hazaértem velük az egyik szinte teljesen szürkés lett,a másiknak a hátsó része szürkült be. Ez normális?Vissza fognak még "sárgulni"?
Neten utána néztem,létezik több szín is belőle,arany meg márvány verzió is.Na de 1 példány több színt is tud produkálni?
Világítás és környezetfüggő (leginkább talaj).
Nekünk van vagy 110 afrikai sügérünk, ha sötétben vannak, szinte feketék (persze nem a yellow, hanem mondjuk a socolofi, mpanga), fényre pedig pár perc alatt visszaszínesednek. Legtöbb halnál ez így van. Van 2 arany ancink is, azok sötétben is arany színűek.
Elég erős a megvilágítás végülis,meg furi,h mennyire eltérő lett a színük. Na majd figyelem,h változnak estére.:)
Köszönöm a válaszokat!
Új helyre kerültek, tök természetes. Adj nekik egy-két napot, hogy magukra találjanak!
Semmi gond nem lesz ott!
Én meg hoztam galaxy razbórákat, amivel ugyanez történt.
Berakták nekem kis zacskóba, kevés vízzel ami útközben eléggé kihűlt, és mikor beraktam akváriumba mindegyik teljesen színtelen ronda volt. Aztán eltelt 1-2nap és újra kiszínesedtek. Szóval el tudom képzelni hogy tényleg csak sokkot kaphattak.
Meg lehet kapni egyébként szinező lemezes tápot is, amitől élénkebb lesz minden halnak a színe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!