Szeretnék akváriumot kisfiamnak. Halakkal persze. A problémám is erre irányul. Van megoldás?
Nos igen, azt sosem lehet előre tudni, hogy csak egy rövid fellángolás vagy hosszan tartó szerelem lesz-e a dologból. Legyen bármilyen új hóbortról is szó. Ezért is írtam, hogy első próbálkozásra egy nem túltelepített gyári szett sem ördögtől való. Aztán ha maradandó a dolog akkor úgy is jön előbb-utóbb az újabb és újabb medence. Valóban nem igazán szeretem a mű dolgokat akváriumban és máshol sem, azonban van néhány műnövényem ha pl betegség miatt ideiglenes karantén medencét kell beüzemelni akkor oda az kerül. Régi jó 15 éves darabok lehetnek. Most a fiókban vannak. :) Töredelmesen bevallom, hogy engedtem a trónörökös nyomásának és az ő medencéjébe került egy kisebb mű dekoráció is, egy hajót lerántó polip képében amit ő Krákennek hív a Karib Tenger Kalózai után szabadon. Ugyanis most éli a kalóz korszakát a kis hölgy. Az iskolai farsang alkalmával is kalóz lánynak öltözött. :D Ezt az apróságot leszámítva viszonylag természetes hatást kelt az akvárium, dús növényzettel, próbálom ilyen irányba terelni de egy biotóp értékét ő még nem igazán látja. Lemezes tápot is használunk. Azt mindig szívesen szórják a gyerekek hiszen szép színes. :) A tubifexel is kezd megbarátkozni a leányzó. :D (pedig a földigilisztával sosem volt baja...) Mindenesetre a halak közt bátran nyúlkál ha kell.
Most jön az igazi szentségtörés... sokat gondolkodtam már egy mini rc tengeralattjáró beszerzésén is mert a rc modellezés a másik hobbim. :) Nem illik az akváriumba de biztos jó muri. "Nem tudom" a halak mit szólnának hozzá. :D
11-# A hajót vízberántó polip 4-év alatt teljesen érthető. A lemezestáp, frissen vett tubifex, halgyilkos lehet. A földigiliszta vagy inkább trágyagiliszta béltartalmának gyerekszájba jutása csúnya emlékeket okozhat.
Az rc tengeralattjáró az akváriumban 75-év felett igazolt de csak mentőmellény használatával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!