Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Szeretnék akváriumot kisfiamna...

Szeretnék akváriumot kisfiamnak. Halakkal persze. A problémám is erre irányul. Van megoldás?

Figyelt kérdés
Szülinapjára szeretném. De olvasgattam utánna. Telepítés után két-3 hétig halak nélkül kell működtetni. Akármiért is. De az mégsem ok hogy megkapja az akváriumot halak nélkül és maj mondom neki hogy Boldog Szülinapot, egy hónapig halak nélkül nézd majd jönnek azok is valamikor....Helyem nincs előre beüzemelni.. Van olyan "szer" a vízbe bele ami meg gyorsitja azt a bizonyos folyamatot amiért várni kell? Mondjuk 1 napra csökkenti ? :)

2023. márc. 11. 06:38
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Nos igen, azt sosem lehet előre tudni, hogy csak egy rövid fellángolás vagy hosszan tartó szerelem lesz-e a dologból. Legyen bármilyen új hóbortról is szó. Ezért is írtam, hogy első próbálkozásra egy nem túltelepített gyári szett sem ördögtől való. Aztán ha maradandó a dolog akkor úgy is jön előbb-utóbb az újabb és újabb medence. Valóban nem igazán szeretem a mű dolgokat akváriumban és máshol sem, azonban van néhány műnövényem ha pl betegség miatt ideiglenes karantén medencét kell beüzemelni akkor oda az kerül. Régi jó 15 éves darabok lehetnek. Most a fiókban vannak. :) Töredelmesen bevallom, hogy engedtem a trónörökös nyomásának és az ő medencéjébe került egy kisebb mű dekoráció is, egy hajót lerántó polip képében amit ő Krákennek hív a Karib Tenger Kalózai után szabadon. Ugyanis most éli a kalóz korszakát a kis hölgy. Az iskolai farsang alkalmával is kalóz lánynak öltözött. :D Ezt az apróságot leszámítva viszonylag természetes hatást kelt az akvárium, dús növényzettel, próbálom ilyen irányba terelni de egy biotóp értékét ő még nem igazán látja. Lemezes tápot is használunk. Azt mindig szívesen szórják a gyerekek hiszen szép színes. :) A tubifexel is kezd megbarátkozni a leányzó. :D (pedig a földigilisztával sosem volt baja...) Mindenesetre a halak közt bátran nyúlkál ha kell.

Most jön az igazi szentségtörés... sokat gondolkodtam már egy mini rc tengeralattjáró beszerzésén is mert a rc modellezés a másik hobbim. :) Nem illik az akváriumba de biztos jó muri. "Nem tudom" a halak mit szólnának hozzá. :D

2023. márc. 28. 14:36
 12/12 anonim ***** válasza:
33%

11-# A hajót vízberántó polip 4-év alatt teljesen érthető. A lemezestáp, frissen vett tubifex, halgyilkos lehet. A földigiliszta vagy inkább trágyagiliszta béltartalmának gyerekszájba jutása csúnya emlékeket okozhat.

Az rc tengeralattjáró az akváriumban 75-év felett igazolt de csak mentőmellény használatával.

2023. márc. 28. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!