Akkor megnyugodtam. Bennem több a kérdés mint benned: A miért esett a választás a mandulalavélre? Miután átment a csiga-garnéla pályán már remek algatrágya. Mi a jövőkép egy táptalaj esetén amikor kimerül? Megvárod amikor a növények sorvadnak vagy időszakonként újrapakolod az egészet? A levéltrágya irány amúgy kiváló módszer megfelelő kiválasztás és kezelés után.
Vannak természetes eredetű szénvegyületek algák visszaszorítására de garnélákra nézve veszélyesek. A természetben úgy keletkeznek hogy egy körte beleesik a tóba...
A világítást is lehetne csökkenteni - differenciálni árnyékolással
2022. dec. 9. 08:52
12/19 A kérdező kommentje:
A táptalajról az elképzelésem az volt, hogy időnként teszek bele gyökértablettákat. A mandulalevelek mögött különösebb gondolat nem volt, csak hogy szeretik a garnélák meg a csigák. Egyenlőre akkor csökkentem a megvilágítást és felszámolom a bomló termékeket. A növények esélye akkor csak az ha fejlesztenek új, algamentes hajtásokat?
2022. dec. 9. 12:28
13/19 anonim válasza:
A 8-as kommentből is látszik hogy a hínárbetelepítés csak a csata első fázisa, miután tartalékaikat felélik törni kezdenek és minden kezdődik elölről. Ritka hogy hosszútávon beilleszkedjenek egy labilis rendszerbe. Még azelőtt ki kell venni mielőtt visszaeresztenék a tápanyagokat. Elegánsabb ha van erre egy vödör méretű kis mocsár amibe újratöltöd mint egy telefont, de kevés a természetbúvár sok a vásárlóerő. A táptalajt is újratölthetővé lehet kialakítani de arról már lekéstél. A növények esélyéről annyi hogy hónapok alatt felül lehet kerekedni a fonálalgákon ha van türelmed de gyors megoldás csak a mechanikai.
2022. dec. 9. 13:02
14/19 A kérdező kommentje:
most 8 órára raktam a világítást és cserélek vizet is sűrűbben de ez a vacak iszonyat jól érzi magát
2022. dec. 14. 23:03
15/19 anonim válasza:
Az utolsó előtti kommented dec.9. az utolsó dec.14.-e. Ugye nem gondolod komolyan hogy 5-nap alatt legyőzöd a fonálalgákat. Az még profiknak is bravúr lenne.
Minden kezdő átesett ezen amin te. Az alapokat meg lehet, kell tanulni de mire ráérzel az arányokra az több év. Én sem tudom a kosárlabdát bedobni több másodperces számolgatással sem pedig ugyanúgy csinálom ahogy a profik akik csukott szemmel hátatfordítva bedobják.
2022. dec. 15. 14:34
16/19 A kérdező kommentje:
Nem gondoltam, persze, de ránő a növények új hajtásaira is, legszivesebben felgyújtanám az egészet és újrakezdeném.
2022. dec. 15. 15:40
17/19 anonim válasza:
Miért te még soha nem kezdted újra? Napos csibe vagy a témában. Jó lenne ha tennél fel valami fotót. Lehet hogy egy cipőkefe esett a növények közé.
2022. dec. 15. 16:16
18/19 A kérdező kommentje:
Persze hogy napos csibe vagyok, azért gondoltam ilyen igénytelen növényekkel csak elboldogulok, kb 1 évig nem is volt baj! Képet lehet hogy feltöltök majd.
2022. dec. 15. 16:19
19/19 anonim válasza:
Neked van egy óriási előnyöd másokkal szemben: 20L-el nagyon gyorsan lehet eredményt vagy kudarcot detektálni. Karanténozási lehetőséged remélem van mert az kötelező felszerelés. Garnélák csigák kimentése után akár fűnyírógéppel mehetsz az algáknak. Nem írom le mit tegyél mert nem veszélytelen, és ha bármit elszúrsz engem teszel felelőssé. Alapfeltétel hogy legyen életképes növényzet, lehetőleg feláldozható, aztán indulhat az offenzíva. Ennél gyorsabb módszer nincs, meg tudod csinálni!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!