Elalgásodott növényeket meg lehet menteni?
Ilyen nyálkás, fonálos alga lepte el a leveleiket, szárukat. Letörölni nem tudom annyira oda van ragadva.
Jávai páfrány, anubiasok, bacopák az érintettek.
Semmi baj, legalább most tudom mi a teendő a szobanövények esetén.
Sajnos az aksi nem elég nagy ilyen márna számára.
Keresd ki ezek közül melyik lehet s az alapján lehet elindulni:
S ha már akvaguru akkor az algákkal kapcsolatos többi cikke:
Röviden-tömören valami egyensúly-probléma van az akváriumban s jellemzően ilyenkor szinte kiirthatatlanok az algák mivel ők töltik ki a hiányzó űrt amit más esetben a növényzet, szűrés töltene be. Szóval be kell azonosítani az algát, megkeresni a kiváltó okot s megszüntetni, lehetőleg lépésenként, a totális káosz elkerülésével. Ebben tudunk segíteni ha részletesen írsz az akváriumról, pl: mekkora, milyen szűrés, hány hal van (pontosan, fajonként), vízcserék mikor mennyi, növényzet (milyen, jól fejlődnek-e, mutatnak-e hiánytüneteket stb), szűrő tisztítása mikor-hogyan stb-stb. Még ami eszedbe jut írd le.
Mértem vízparamétereket
20L garnélás, Kb. 6 cm talajjal, ebből 1cm táptalaj felette ilyen agyagos talaj meg bazalt van.
Ledes kínai lámpa a világítás, napi 10 órában, 9W, a lumen nincs feltűntetve.
Garnélák vannak benne nem tudom pontosan hány darab most, 10 körül, illetve 1 db sisakcsiga. Pici hólyagcsigák vannak.
Növények: gömbmohák, bacopa monieri, jávai páfrány.
Tesztek: ammónia nincs, nitrát nincs, nitrit 5-10 mg/l között van. A hőmérséklet 24 fok körül.
Ph 7,6
Szűrő: [link]
Kis külső szűrő 230l/h.
Mandulafa leveleim vannak, azt szoktam berakni, a lágyítással nem próbálkoztam még, nem is mertem bolygatni ennyire.
Az alga a linkelt oldal szerint a zöld szőrnek tűnik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!