Milyen algázók vannak? Kis akváriumba 20 l érdemes venni?
Figyelt kérdés
Van olyan ami pici méretű ?2010. szept. 23. 18:14
1/8 kzs válasza:
Igen, a neve: "Otocinclus Affinis".
Bár ami azt illeti, csapathal, úgyhogy legalább 4 db kéne belőle (kb. 5 cm-re nő)
2/8 anonim válasza:
Anci a legjobb, sok féle van belőle, hihetetlen aranyos halacskák, nem igényelnek nagy társaságot.
Ezen kívül van még sok féle hal/csiga ami eszi az algát, de pl. én csigát nem nagyon tennék be (max. helena-t).
Halból még plekót szoktak algázónak nagyon sokan. Viszont ezek drágábbak, mint az ancik. :)
3/8 anonim válasza:
Utolsó, azt azért elolvashattad volna, hogy 20 literes az akvárium, anciról amit linkeltél 90 litert ír minimumnak. Az Otocinclus Affinis valóban jó, vagy garnélát, csigát is vehetsz, ők is jófejek.
4/8 anonim válasza:
Ekkora akváriumban nem érzi jól magát egy anci, csigákkal meg könnyen ráfázhatsz én inkább a red cherry garnélát ajánlom mert az a termete miatt nem rontja az összhatást és szép pirosas színük van
5/8 anonim válasza:
Bocsi, tényleg nem olvastam el. Csak az algázóig. :) Ekkora akváriumba tényleg ne tegyél se ancit, se plecot. Red cherryk nagyon aranyosak, vicces ahogy forgatják a kis köveket. :)
6/8 anonim válasza:
A sepregető garnéla, vagy amano garnéla is jó bele (az kicsit nagyobb mint a red).
7/8 anonim válasza:
20 literes akváriumba, kérlek, ne vegyél sepregetőt. minimum 50 centis hossz kell nekik, hogy jól érezzék magukat! A red cherry tényleg jó választás, bár szerintem 2 otocinclus is jó lehet (4 sok egy 20 literesbe, 2 már csapatnak érzi magát, és helyesek, ahogy bandáznak). Ha rákot veszel, nézd meg a vízkezelőt vagy növénytápszert vagy gyógyszert, ha használsz, mert érzékenyek a rézre (főleg gyógyszerben lehet), kevés is kinyírja őket.
8/8 A kérdező kommentje:
nem akarok nagy halat bele semmiképp,azt hiszem ez a törpe szívóharcsa jó választás lesz.
2010. szept. 24. 19:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!