Malawi sügérekhez milyen növényt vegyek még?
hínárokat ne vegyél szertinem mert a halaid megeszik
De ha mégis vennél, akkor abból nekem csak egy fajta maradt meg, az ami innen balról a második sötétzöldebb, viszont a nevét nem tudom, talán tündér, vagy sellő lehet:
ezek az akváriumaim voltak régebben, csak mondom a hínárok pár hónap alatt kidöglöttek, és a hemiantusz is ami ott van középen a talajban az a fű szerű, az döglött ki legelőszőr :)
A többi megmaradt, tehát az anubiasok, páfrány, moha, az nőtt minden.
Szóval nekem van sok akváriumom, most csak 4db működik, mert lámpám az nincs olyan sok hozzá :) és már így is bazi sok a villanyszámlám.
Meg szoktam halakat cserélgetni benne, a halas boltos pasival ha látok vlaami jófélét ami tetszik :)
Vagy ha véletlen olyat veszek ami bántja a másikat, és akkor muszáj becserélnem másra :D
Egy 300 literesbe mondjuk bazi sok növény kell, hogy látszódjon.
Nálam:
- a 100 literesben van egy 20cm-s nagy márványsügér, mellette kubai kékrák + 1 frenatus halacska
- a 70 literesben vannak tetrák + vitorlás
- a 40literesben ékfoltos razbórák + valami piros halak
- a 45 literesben pedig szaporodnak a kis garnélák+csigák
most így más nincs éppen
de nehogy vegyél kubai kékrákot a sügereid mellé, mert az minden növényt feldarabol apróra vágja a hülye kis ollójával :)
Naja.
A sügerek mellé még lehetne esetleg vitorlást, mert a vitorlás is sügér családból való, tehát ők bírják egymást.
Ha meg raksz be kis neont, akkor a sügik boldogan levadásszák, persze az már horror. Persze jó nekik az élő tubi, szunyog, vagy száraztáp, vagy fagyi kaja. A sügerek nem válogatósak :)
Nekem voltak régen afrikai sügereim, és volt nekik ehhez hasonló műkő bújkálójuk:
Ezt nagyon szerették, a lukakba bementek és ott védték mindig a saját területüket.
Da aztán bemászott a hülye nagy algaevőm is, és beleragadt, nem tudott kijönni, aztán ott döglött meg.
A másik algaevőt meg úgy kellett kipiszkálni mert az is bele volt ragadva.
Úgyhogy végül ezt az egész műkő bújkálót kivettem onnan.
Afrikai sügérhez nem lehet betenni vitorlást, egy az, hogy széthajtanák, másik meg, hogy teljesen más a vízigénye. :) A vitorlás dél-amerikai. Meg hát ha már afrikai, akkor afrikai :) Sőt még afrikainál is leszűkítettük a kört, csak Malawi tavi sügérek lesznek, azon kívül lehetne még Tanganyika tavit, de a tropheusok elég kényesek. Meg hát drágábbak is jóval.
Úgyhogy marad a Malawi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!